Prognoza

Stižu oblaci i kiša

Lifestyle / Flash | 01. 10. 2016. u 08:29 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne, veći dio prijepodneva, sa maglom ili sumaglicom. Vjetar, slab do umjeren, u Krajini povremeno pojačan, južni i jugozapadni. Dnevne temperature iznosit će od 20 do 26 stupnjeva.

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje na zapadu, jugozapadu Bosne i u Krajini. Poslijepodne padavina u cijeloj BiH, izraženije u Hercegovini. U večernjim satima još ponegdje u Posavina, na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne, kao i u Hercegovini.Grmljavina je moguća na jugu i jugoistoku. Jutarnje temperature iznosit će od 8 do 13, na jugu od 13 do 17, a dnevne od 18 do 23, na jugu i sjeveroistoku do 27 stupnjeva.

U ponedjeljak će u Bosni biti pretežno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša ili lokalni pljuskovi očekuje se u većem dijelu Bosne. Poslijepodne padavine su moguće u Hercegovini, istočnim, jugoistočnim i ponegdje centralnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 9 do 14, na jugu od 13 do 17, a dnevne od 13 do 19, na jugu od 22 do 27 stupnjeva.

U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne sa maglom. Slabi pljuskovi su mogući ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne. U večernjim satima kiša se očekuje u Krajini. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 9 do 14, a dnevne od 13 do 18, na jugu od 20 do 25 stupnjeva.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini razvedravanje. U jutarnjim satima i tijekom prijepodneva u većem dijelu Bosne sa slabijom kišom. Poslijepodne prestanak padavina. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 9 do 15, na jugu od 18 do 24 stupnja, priopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close