Promjena vremena

Stiže kiša i južina

Lifestyle / Zdravlje | 06. 09. 2017. u 14:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi prijepodne se očekuju u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne, a u drugoj polovici dana i u ostalim područjima Bosne će biti lokalnih pljuskova i grmljavine.

Vjetar slab do umjerene jačine, u većem dijelu BiH jugo. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stupnjeva, a na jugu BiH od 13 do 17. Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati između 20 i 26, a na jugu do 28 stupnjeva.

U Sarajevu će prijepodne biti umjereno, a u drugoj polovici dana pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne na području grada su mogući kratkotrajni pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 9, a najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stupnjeva.

Danas je u Bosni prijepodne bilo sunčano. U drugoj polovici dana umjereno se naoblačilo. U Hercegovini je bilo sunčano.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 8, Ivan-sedlo i Sokolac 20, Sarajevo i Srebrenica 23, Bugojno i Livno 25, Bijeljina, Gradačac, Jajce, Trebinje, Tuzla i Zvornik 26, Doboj, Drvar, Neum i Stolac 27, Banja Luka, Grude i Sanski Most 28, Bihać i Mostar 29 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close