Vremenska prognoza

Stigla velika promjena vremena: Pročitajte što Zadro prognozira za naredne dane!

Lifestyle / Flash | 22. 10. 2014. u 06:18 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom protekle noći Hercegovinu, cijelu našu regiju i Balkansko područje zahvatila je jaka promjena vremena praćena jakim pljuskovima i ponegdje grmljavinom.

Kako najavljuje specijalizirana Facebook stranica koju uređuje i osvježava svakodnevnim vremenskim prognozama Mostarac Zoran Zadro, tijekom današnjeg dana očekuje se umjerena i jaka bura na području Hercegovine.

Promjena vremena koja stiže snizi će temperature u našoj regiji za 15 do 20 stupnjeva C.

Osjetan pad temperature već od noćas očekuje Bosnu tako da će kiša u gorju brzo preći u snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača do 40 cm. Zadro piše kako bi u drugom dijelu dana snijega trebalo biti i na hercegovačkim planinama.

U drugom dijelu dana možda ponegdje već i ujutro, snježna granica se može spustiti i do nizina središnje, zapadne i sjeverozapadne Bosne.

U četvrtak u Bosni oblačno, hladno i vjetrovito vrijeme uz umjeren do jak sjeveroistočni vjetar. Kiša se očekuje krajem dana, a u višem gorju snijeg. U noći na petak snijega može biti i u nizinama srednje Bosne.

U Hercegovini u četvrtak promjenjiva oblačnost uz sunčana razdoblja. Rijetko može biti kiše, ponegdje na sjeveru, a u višem gorju moguć je snijeg.

U petak u cijeloj BiH oblačno s kišom u petak ujutro i još i sa snijegom. U nizinama srednje Bosne tijekom dana padat će obilna kiša, dok se obilan snijeg očekuje u višem gorju Bosne, a susnježice i snijega uz nov i snježni pokrivač biti će i u najvišim Hercegovačkim planinama.

Također hladno i vjetrovito uz jak sjeveroistočni vjetar u Bosni te slabu i umjerenu buru na jugu zemlje.

Velike količine kiše bi lokalno mogle uzrokovati probleme ponegdje i u Srbiji te Bosni ali ipak nekih katastrofalnih poplava ne bi trebalo biti, piše Zadro.

Kopirati
Drag cursor here to close