istraživanja

Sreća se (ipak) može kupiti novcem!

Lifestyle / Flash | 28. 11. 2015. u 17:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sreća se ne može kupiti novcem, jedna je od onih izreka koje ćemo nemilice koristiti, a zapravo smo u krviu, tvrdi Michael Norton, profesor s Harvarda koji kaže da je to neistina.

Sreća se može kupiti, kaže Norton, no količina koju ćete kupiti ovisi o načinu na koji ćete potrošiti novac.

Ovakva je informacija vrlo korisna u predblagdansko doba kad se počinje razmišljati o grozničavom trošenju novaca, jer su istraživanja pokazala da zapravo najmanje trošimo na stvari koje će nas najviše usrećiti.

Naime, ljudi su sretni kad novac troše na iskustva, a ne materijalna dobra, bez obzira na to što su iskustva trenutna, a dobra ostaju - iskustva znače puno više.

U čemu je vic? U tome što stvari obično upotrebljavamo sami, dok iskustva dijelimo se drugim ljudima i to je ono što nas zapravo čini sretnima, pa je tako jednako dobro iskustvo put oko svijeta i kava s prijateljem kojeg nismo vidjeli godinama, prenosi Metro-portal.hr.

Stoga, kad birate poklone, birajte one koji u sebi sadrže neko iskustvo dijeljenja, poput primjerice društvenih igara, jer njihova će korist biti puno veća od najboljeg smartphona na svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close