Sjećanje

Srebrenički cvjetovi i u Mostaru

Lifestyle / Flash | 08. 07. 2015. u 10:13 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje "Gračaničko keranje“ iz Gračanice ove godine će obilježiti 11. srpanj - Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici simbolično podjelom promotivnog materijala i distribucijom Cvijeta "Sjećanje", poznatog kao Cvijet Srebrenice.

Ovakav način obilježavanja Dana sjećanja na žrtve genocida bit će upriličen 10. i 11. srpnja u Sarajevu, Zenici, Bihaću i Mostaru, javlja Fena.

"Gračaničko keranje" je 2011. godine dizajniralo i promoviralo Cvijet "Sjećanje" za komemoraciju žrtava Srebrenice, a u svrhu podizanja svijesti o ratnim zločinima koji su se dogodili u ovim dijelu BiH.

''Cvijet ima svoju poruku: Bijelo je za nevinost, zeleno je za nadu, jedanaest latica za 11. srpanj 1995. Cvijet nosi sjećanje sa sobom'', priopćeno je iz Udruženja "Gračaničko keranje".

Županijski odbor SDA HNŽ-a upriličit će u četvrtak, 9. srpnja prigodan program povodom obilježavanja 20 godina od genocida u Srebrenici.

Program će biti upriličen u Narodnom pozorištu u Mostaru s početkom u 18.30 sati. Kako je priopćeno iz ŽO SDA, tom prilikom će biti prikazan i film o genocidu u Srebrenici.

Inače, u 10:30 sati iz Mostara sa trga Musala, grupa od 42 Mostarca krenula je na marš mira „Žepa – Potočari“. Marš mira dug je 56 kilometara, i trajat će dva dana.

Organizator marša je PSD „Prenj“, a osim planinara, na maršu će sudjelovati logoraši, vatrogasci i studenti. 

Kopirati
Drag cursor here to close