Polufinale

Srbija u finalu Eurosonga

Kultura / Glazba | 20. 05. 2015. u 06:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U austrijskoj prijestonici u utorak navečer je održana prva polufinalna kvalifikacijska večer 60. natjecanja za najbolju pjesmu Eurovizije 2015.

Na bini dvorane "Wiener Stadthale" u Beču ukupno je nastupilo 16 zemalja, od kojih je plasman u veliko finale osiguralo njih 10: Albanija, Armenija, Rusija, Rumunjska, Mađarska, Grčka, Estonija, Gruzija, Srbija i Belgija.

Finale su već ranije osigurali Austrija (domaćin natjecanja), Australija (gost) i tzv. velika eurovizijska petorka - Velika Britanija, Njemačka, Španjolska, Francuska i Italija (povratnik od 2011.).

Voditeljice programa bile su Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler i Arabella Kiesbauer, koje potječu sa različitih kontinenata, što je u skladu sa sloganom ovogodišnjeg natjecanja "Gradimo mostove".

Na ovogodišnjem natjecanju za najbolju pjesmu Eurovizije, nažalost, nije bilo predstavnika iz naše zemlje, i to već treću godinu zaredom. Podsjećamo, posljednja koja nas je predstavljala na ovom natjecanju 2012. godine bila je Maya Sar sa pjesmom "Korake ti znam". Veliko finale bit će održano u subotu, 23. svibnja, također sa početkom u 21 sat.

Albanija: I'm Alive pjesmu izvodi Elhaida Dani,
Armenija: Face The Shadow pjesmu izvodi Genealogy,
Rusija: A Million Voices pjesmu izvodi Polina Gagarina,
Rumunjska: De La Capat/ All Over Again pjesmu izvodi Voltaj,
Mađarska: Wars For Nothing pjesmu izvodi Boggie,
Grčka: One Last Breath pjesmu izvodi Maria-Elena Kyriakou,
Estonija: Goodbye To Yesterday pjesmu izvodi Elina Born & Stig Rästa,
Gruzija: Warrior pjesmu izvodi Nina Sublatti,
Srbija: Beauty Never Lies pjesmu izvodi Bojana Stamenov,
Belgija: Rhythm Inside pjesmu izvodi Loïc Nottet.

Kopirati
Drag cursor here to close