Nebo

Spremite se za novo nevrijeme

Lifestyle / Flash | 01. 09. 2014. u 07:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinu Kladanj je u nedjelju od 17.45 do 19.00 sati, zahvatilo olujno nevrijeme praćeno pljuskovima i gradom, a u MZ Turalići, padao je led (grad) veličine oraha, navodi se u izvještaju Federalnog operativnog centra civilne zaštite načinjenog na osnovu dobivenog i obrađenog izvještaja iz Županijskog operativnog centra civilne zaštite Tuzla.

''Trenutno nema informacija s terena, o pričinjenim materijalnim štetama na stambenim i drugim objektima. Na području istočnog dijela općine Tuzla, te područjima općina Kalesija i Banovići, zabilježene su također kišne padavine, prema našim saznanjima, bez značajnijih posljedica po ljude i materijalna dobra'', priopćeno je iz Centra.

Inače, danas se u Bosni i Hercegovini očekuje kišno vrijeme s obilnim padalinama. Tako Uprava Civilne zaštite Republike Srpske apelira da sve lokalne i republičke instance koje se bave zaštitom i spašavanjem, zbog potencijalno opasnih meteoroloških prilika, budu spremne na moguće izazove.

"Približavaju nam se, sa stanovišta zaštite i spašavanja, potencijalno opasne meteorološke prilike. Još jednom ukazujemo na moguće nevrijeme koje nosi opasnosti za ljude i materijalna dobra", rekao je za Srnu glasnogovornik Republičke uprave Civilne zaštite Željko Stojanović te dodao kako će jaka ciklona danas neposredno utjecati na vremenske prilike u našim krajevima, donoseći potencijalno opasno vrijeme.
Stojanović je dodao da će se ciklonska cirkulacija, koja započinje danas, zadržati cijeli tjedan iznad Balkana i Jadrana.

Uz obilne padavine praćene jakim udarima vjetra, očekuje se i osjetan pad temperature, a kiša će ponegdje biti praćena i gradom.

Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će od 17 stupnjeva na sjeverozapadu do 24 stupnja na sjeveroistoku i istoku zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close