The Treblemakers

Splitska glazbena poslastica nastupa u Mostaru

Kultura / Glazba | 22. 04. 2015. u 12:41 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Splitski bend The Treblemakers, koji ove subote nastupa u Lucullus Music Baru, nastao je prije nekoliko mjeseci kao reakcija na glazbu koja dominira noćnim životom na našim prostorima. Iako se u posljednjih par godina pojavio popriličan broj kvalitetnih bendova i glazbenika, za njih nijedan od tih bendova nije odskakao originalnošću, pa su stvar uzeli u svoje ruke.

“Uvijek smo osjećali da nešto fali na glazbenoj sceni, posebice ako govorimo o najpristupačnijoj glazbi u obliku „covera“. Zato smo odlučili pokušati ispuniti taj prazan prostor. Naš osnovni cilj i temelj na kojem baziramo sav naš rad je ideja da kvalitetna glazba ne mora biti uspavljivajuća, da se publika može zabaviti, plesati i pjevati uz zvukove pravih instrumenata, umjesto uz bitove matrica narodnjačke i "trash" glazbe”, poručuju članovi benda koji čine Ema Kuzmanić, Vice Ercegović i Marica Vilibić.

The Treblemakersi su trenutno u fazi pisanja instrumentalnog dijela za prvi singl, a kako će to otprilike zvučati, možete čuti ovu subotu u Lucullus Music Baru.

“Cilj nam je sažeti zvuk koji ostvarujemo na našim izvedbama u tu pjesmu. Kao i uvijek nadamo se da ćemo uspjeti zadovoljiti glazbene apetite publike. Možemo obećati da će ovu subotu Mostarci čuti nešto što prije nikad nisu imali priliku čuti uživo. Sigurni smo da publici to neće biti teško prepoznati”, kažu The Treblemakersi koji pripremaju vokalne i instrumentalne obrade pop, rock i blues, modernih i zaboravljenih pjesama na jedan novi i zanimljiv način.

Imati ćete priliku čuti tradicionalne pjesme poput Makedonske Jovanke, Adele: Rolling in the deep, AC/DC: Thunderstruck na violini i akustičnoj gitari kao i novi hit Australske pjevačice Sie: Chandelier u vokalnoj i instrumentalnoj izvedbi violinistice.

Nastup u Lucullus Music Baru počinje u 21 i traje do 23 sata. Ulaz je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close