#?ultraeurope

Split spreman za Ultra Europe Festival

Lifestyle / Flash | 09. 07. 2015. u 05:55 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velikim partijem u splitskome "Giraffe klubu" i nastupom DJ-a Svena Vatha počinje treći Ultra Europe Festival, jedan od najvećih svjetskih festivala elektronske glazbe na kojem će tijekom vikenda na četiri pozornice na Poljudu te sljedeći tjedan na Braču, Hvaru i Visu nastupiti više od stotinu izvođača te vrste glazbe.

Organizatori tog festivala posjetiteljima, kojih se očekuje više od 180.000 iz 140 zemalja, nude dosad najbogatiji sadržaj s nikad atraktivnijim programom. Glamurozno otvorenje Ultra Europe Festivala na poljudskom stadionu bit će u petak, a do nedjelje će nastupiti više od stotinu DJ-a i izvođača te vrste glazbe, koji će puštati 250 sati glazbe, među kojima su i Chemical Brothersi, David Guett, Axwell, Sven Vath i Hardwell. Nastupit će i Resless, Maurizio Schmitz, Christian Burkhardt, Alex Ranerro te mnogi drugi.

The Ultra Europe 2015 is LIVE!App Store : http://bit.ly/UEapp_AppStoreGoogle Play :...

Posted by Ultra Europe on Wednesday, 8 July 2015


Ove je godine zanimanje za splitsku Ultru znatno veće pa je najavljeno 50.000 posjetitelja više nego lani. Osim u Splitu, taj se festival još održava na otocima Braču, Hvaru i Visu. Nakon tri dana na Poljudu festival seli na Zlatni Rat gdje će biti održan Party Yacht regata. Zabava se potom nastavlja 14. srpnja na otoku Hvaru u sklopu Amfora Grand Beach Resorta te 15. srpnja u tvrđavi Georgea III u na otoku Visu.

Tijekom Ultre u Splitu svi zainteresirani moći će se besplatno i anonimno testirati na hepatitis, a bude li potrebno, i odmah razgovarati s liječnicima. Pokretni InfoHep Centar (IHC) organizirali su europska krovna udruga "European Liver Patient's Association" (ELPA), Hepatos, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te grad Split. Testiranja će se obavljati od 18 do 21 sat u krugu stadiona na Poljudu te u Zrinjsko-Frankopanskoj ulici kod Ragbi kluba "Nada".

Za taj su se festival pripremile sve hitne službe u gradu – od policije, koja ne želi otkriti koliko će policajaca biti angažirano, nego poziva posjetitelje da poštuju sve upute, do vatrogasaca i Hitne medicinske pomoći, koji će za angažirati dodatne snage s obzirom na pozive "ultraša" protekle dvije godine.

Splitska Zračna luka od sutra do nedjelje očekuje 65.000 putnika i 340 zrakoplova iz 104 odredišta, doznaje se u toj luci.

Voditelj prometno-tehničkog sektora splitske Zračne luke Mate Melvan rekao je za Hinu da samo danas očekuju sedam privatnih zrakoplova kojima će stići DJ-i, a posjetitelji Ultre dolaze redovitim zrakoplovima.

"Možemo očekivati na dan desetak privatnih zrakoplova s DJ-ima pa će tako u sljedeća četiri dana na našu pistu sletjeti njih pedesetak. Iako zvuči dosta, ta je brojka na prošlogodišnjoj razini. Odlično smo se pripremili s maksimalnim brojem ljudi i resursima, a to nam se uklapa u sezonu", rekao je za Hinu Melvan.

Dodao je kako je jučer na parkiralištu ispred terminala zračne luke podignut veliki šator u kojemu svi posjetitelji Ultra Europe Festivala mogu dobiti sve informacije te kupiti karte.

Kopirati
Drag cursor here to close