U čemu griješite

Spavanje beba: Greške koje roditelji najčešće rade!

Lifestyle / Flash | 19. 01. 2017. u 16:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogo roditelja čini pogreške kada je u pitanju spavanje njihove djece. Indexmame donose greške koje najčešće radite.

Ostajete budni noću kako bi bili sigurni da je dijete na sigurnom. Neispavanost će kad-tad doći na naplatu, vaše tijelo treba odmor.

Ne očekujte od djeteta da spava cijelu noć, malene bebe još ne razlikuju dan i noć, već samo vrijeme za hranjenje i vrijeme za spavanje.

Beba sama odlučuje je li gladna. Ako traži mlijeko 3 puta dnevno, ili ne traži uopće, to je u redu. Nemojte buditi bebu kako bi ju nahranili, ako mirno spava. Čak i nakon napunjenih devet mjeseci 60 posto djece još uvijek se budi zbog noćnog hranjenja.

Smanjite očekivanja, sa malom bebom je normalno da mnogo stvari koje bi željeli odraditi jednostavno ne stižete.

Prostor za spavanje bi trebao biti umirujući. Šarenilo u dječjoj sobi pretjerano će stimulirati bebu i teže će zaspati.

Prije spavanja beba bi trebala biti smirena, ne uvodite nove rutine i nove ljude u njezin život u večernjim satima.

Bebu ne možete požuriti na spavanje. Kako bi mirno zaspala bebi je potrebna rutina koje se svakodnevno pridržavate kod uspavljivanja. Ako nešto od toga izostane, beba će to primijetiti.

Budite bebu preko dana kako bi mogla bolje spavati noću. To nažalost ne funkcionira tako. Dijete bi trebalo samo zaspati i samo se buditi kada bude odmorno.

Mir i konstantna tišina nisu dobri za male bebe. Ako naviknu na potpunu tišinu vrlo je vjerojatno da će vam to stvarati probleme kasnije jer će se beba buditi i na najmanji šum.

Kopirati
Drag cursor here to close