Nagrada za hrabrost

Spasila supruga iz čeljusti krokodila

Lifestyle / Flash | 27. 03. 2017. u 14:19 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Namibijska policija nagradila je Elizabeth Shintangu (29) za hrabrost nakon što je mlada žena odvažno spasila supruga iz čeljusti krokodila, prenose mjesni mediji.

Elizabeth je vrijedno prala rublje u rijeci Kavango blizu sela Rundu, dok se njezin suprug Matheus Kativa bezbrižno kupao u vodi pored nje.

"Iznenada sam osjetio kao da je na mene pao automobil", rekao je Kativa. "Pozvao sam u pomoć i u sljedećem trenutku sam opazio svoju suprugu kako se bori s krokodilom koji je zbog njezine žestine u jednom trenutku odustao."

Prije nego što su Kativa i Elizabeth uspjeli otplivati do obale, krokodil je ponovno dograbio već ozlijeđenog muškarca.

"Rijeka je bila crvena od krvi, a ja sam gledala supruga kako tone, no nisam odustala i ponovno sam ga uspjela iščupati iz krokodilovih čeljusti. No reptil je napao i treći put. Komešanje su čuli ljudi iz obližnjeg sela i priskočili su nam u pomoć te nas oboje izvukli iz rijeke", rekla je Elizabeth.

"Muškarci mogu biti ponosni na odvažnost naših žena i njihovu spremnost da nas izvuku iz opasnosti", s ponosom je kazao guverner regije Kavango, Samuel Mbambo tijekom svečanosti dodjele nagrade Elizabeth Shintangu, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close