Nasljednik King Animala

Soungardenov novi album izlazi 2016.

Lifestyle / Flash | 03. 03. 2015. u 15:00 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kim Thayill, gitarist američkog rock benda Soungarden, potvrdio je nedavno da će rad na nasljedniku albuma iz 2012. "King Animal" započeti u nadolazećim tjednima, istaknuvši da će grupa "istražiti mnoge načine" za pisanje materijala za njihov sedmi po redu studijski album, piše Classic Rock magazine.

Novi album trebao bi izaći 2016., a Thayill je kazao da će bend iskoristiti svaku priliku što se tiče pisanja materijala za novi album.

No, priznao je da ne zna što kolege iz benda - pjevač i gitarist Chris Cornell, basist Ben Shepherd i bubnjar Matt Cameron spremaju, a nije želio otkriti niti što on sam sprema.

"Postoje mnogi načini za pisanje unutar našeg benda te ćemo ih istražiti što je više moguće", rekao je Thayill je nedavno za The Metal Hammer Magazine Show na australskom Soundwave festivalu.

"Neki će donijeti svoje ideje za rifove, neki će donijeti demo snimke te ćemo vidjeti kamo to ide", dodao je.

Upitan kako bi album mogao zvučati, Thayill je rekao da je to teško reći. Znam za svoje ideje, ali ne znam kakve će ideje iznijeti Chris, Matt ili Ben".

Thayill je prošli mjesec za "Sydney Morning Herald" rekao da ga ne bi iznenadilo da se bend ponovno ujedini s producentom Adamom Kasperom, s kojim su radili i na prethodnom albumu.Govoreći o pristupu pisanja pjesama, ustvrdio je da je Soundgarden
uvijek pisao po svojim vlastitim pravilima.

"Nismo neki metarock bend koji piše pjesme o rocku. Radimo svoju stvar i u tome smo uspješni. Ne pišemo radio hitove. Ne možete plesati na naše pjesme. Zbog toga i jesmo Soundgarden", ustvrdio je Thayill.

Kopirati
Drag cursor here to close