glazbeni Dolittle

Snimljen prvi album za mačke

Lifestyle / Flash | 20. 10. 2016. u 14:02 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Violončelist David Teie snimio je prvi glazbeni album isključivo za mačke i predstavio ga u Lady Dinah's Cat Emporiumu, jednom od dva bara u Londonu specijaliziranih za mačju publiku. Tu se glazbeni Dolittle ne misli zaustaviti jer već priprema nove projekte, album za konje te za pse.

Unatoč alergiji na mačje krzno, Teie, koji je inače nastavnik glazbe, snimio je album za Universal Music, a pri okrestraciji se služio 26 različitih instrumenata koji predu poput mačaka.

Rabio sam deset akustičkih instrumenata no gotovo svi zvukovi morali su biti izmijenjeni elektronički i softwareom da bi se dobio zvuk pogodan za mačje uši, objasnio je. Naime, ako napišem glazbu koja se sviđa mačkama, ali iritira njihove vlasnike, pogriješio sam, istaknuo je dodavši da je zato odabrao sloj ljudske glazbe kako bi ona bila slušljiva i zapravo umirujuća i za ljude, prenosi Hina.

Glasnogovornik kuće Universal Music nada se biti dio prvog velikog projekta koji cilja auditorij životinjskog svijeta. Sudeći prema rekacijama u londonskom mačjem klubu vlasnici neće oklijevati kupiti album za svoje ljubimce.

Čelist Teie već priprema nove projekte pitajući se zašto bi samo mačke uživale u glazbi. Osmislio sam glazbu za konje i pripremam se početi snimanje, a istraživanja sam počeo i za pse, objasnio je te dodao da će tu posao biti mnogo složeniji jer primjerice čiuaua i labrador ne vole istu vrstu glazbe.

Kopirati
Drag cursor here to close