Nagrade

Škola iz Tomislavgrada pobjednica natjecanja o dječjim pravima

Lifestyle / Flash | 24. 11. 2014. u 14:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 25. godišnjice UN-ove Konvencije o pravima djeteta, te kako bi se istaknula snažna posvećenost Europske unije pravima djece, EU info centar u BiH u Importanne shopping centru u Sarajevu organizirao je u ponedjeljak jednodnevnu izložbu povodom završetka nagradnog natjecanja pod nazivom 'Svako dječije pravo, bitno je pravo'.

U natjecanju je sudjelovalo 167 osnovnih škola sa teritorije cijele Bosne i Hercegovine sa likovnim radovima na temu o pravima djeteta, a tri prvoplasirana mjesta osvojili su Osnovna škola 'Ivan Mažuranić' iz Tomislavgrada, te Osnovne škole Novi Grad i Sjenjak iz Tuzle.

"Veoma mi je drago što smo sudjelovali u ovom važnom projektu. Zaista smo uživali, ali iako je učešće slatko, pobjeda je još slađa", izjavila je nastavnica likovne kulture Borka Jokić iz dvije pobjedničke škole Novi grad i Sjenjak iz Tuzle.

U izložbenom prostoru u obliku simboličnih slova EU posjetitelji su mogli pogledati pored likovnih radova tri pobjedničke škole i radove dvadeset i pet finalista koji su kroz jedinstvenu perspektivu prikazali na koji način vide i doživljavaju dječija prava, priopćeno je iz EU info centra.

Kopirati
Drag cursor here to close