Portal

Sjeverna Koreja na čudan način privlači turiste

Lifestyle / Flash | 03. 12. 2014. u 11:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja pokrenula je i pustila u promet svoj turistički portal početkom tjedna, a strani mediji prenose da su te stranice više bizarnog nego promotivnog karaktera. Naime, u Sjevernu Koreju stranci trenutno ne mogu ući zbog bojazni od širenja virusa ebole.

Osim ako ne baratate sjevernokorejskim jezikom, snalaženje na dprktoday.com bit će vam prava noćna mora, no uvijek se možete vizualno orijentirati, odnosno pomoću slika i fotografija na tim stranicama i klikanjem po njima.

Huffington Post, primjerice, piše kako je izbor fotografija za te stranice čudan, jer variraju od onih s lansiranjem rakete u svemir do fotografija psa koji stoji i gleda u nepoznatom smjeru.

Južnokorejski mediji prenose da je cilj pokrenutog sjevernokorejskog turističkog portala privući strane turiste, no obzirom da je ponuda istaknuta isključivo na korejskom, teško je zaključiti o kojoj ciljanoj skupini je riječ.

No, kako je u oktobru uvedena zabrana ulaska stranim turistima u Sjevernu Koreju zbog prijetnje od zaraze virusom ebole, i ta mršava turistička industrija Sjeverne Koreje praktički je tim potezom dotučena.

S druge strane, kod stranih turista se vodi debata je li etično posjetiti Sjevernu Koreju, obzirom da novac od turizma ide isključivo režimu koji provodi represiju nad svojim građanima.

Ujedinjeni narodi izglasali su nedavno da se vodstvo Sjeverne Koreje prijavi Međunarodnom sudu zbog teških zločina protiv čovječnosti, koji uključuju rastući sistem zatvoreničkih kampova, mučenja, ubojstva i izglađivanja...

Kopirati
Drag cursor here to close