ugasile ga emocije

Sjećanje na tragično preminulog glumca: „I Am Heath Ledger“

Lifestyle / Flash | 13. 04. 2017. u 22:55 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dokumentarni film „I Am Heath Ledger“ o tragično preminulom australskome glumcu bit će premijerno prikazan 23. travnja na Tribeca festivalu u New Yorku.

Heath Ledger umro je 22. siječnja 2008. godine od smrtonosne doze medikamenata u 28. godini života.

Njegov iznimni glumački talent vodio ga je do zvijezda u ranoj životnoj dobi, ali Ledger je bio duboko nesretan čovjek.

U filmu o životu i liku Heatha Ledgera govorit će njegovi prijatelji, članovi obitelji i njegove djevojke.

Njegova sestra Kate Ledger sjeća se zadnjeg razgovora s bratom.

"Smijali smo se i pričali viceve. Govorio mi je kako će svoju malu polusestru (Ashleigh Bell, sestrica iz drugog braka njegove majke) nagovoriti da u nos stavi piercing. Potom je kazao kako mora ići, ali da će se ujutro javiti u 8:30. Rekla sam mu da ga volim i to je bilo sve", kazala je Kate Ledger.


Dvogodišnja voljena kćerkica Matilda s ocem Heathom Ledgerom

Službeno je uzrok smrti bio smrtonosni miks tableta, ali neki imaju drukčija tumačenja Ledgerove sudbine.

Pjevačica Mia Doi Todd u filmu „I Am Heath Ledger“ priča kako je glumac imao slomljeno srce i patio je zbog činjenice da više uz njega ne može biti kćerkica Matilda, za kojom je neizmjerno patio nakon što se razišao od Michelle Williams, majke male Matilde.


Danas tinejdžerka, Matilda s majkom Michelle Williams - sličnost s ocem je vidljiva

"Mogla sam točno osjetiti kako ga je rastanak od Michelle doveo na teška iskušenja, do krajnjih granica. Nemogućnost da bude perfektan otac svoga djeteta i partner svoje odabranice jako ga je opterećivala", kazala je Mia Doi Todd.

Glumica Michelle Williams i Heath Ledger zbližili su se za vrijeme snimanja filma „Brokeback Mountain“, u kojem je ona igrala ulogu njegove (zapostavljene) supruge.

"Jako mu je nedostajala njegova curica i obitelj. Bio je očajan... nije dobro spavao pa je uzimao tablete, ali to mu nije pomoglo. Govorio bi: Moram ovo zaustaviti", sjeća se njegov prijatelj Gerry Grennel.

"I dalje se osjećam jako vezanom za Heatha, upravo kroz njegovu lijepu kćerku Matildu. U prvih pet godina bez njega, svaki put kad bih pomislila na njegovu smrt, briznula bih u plač. Sada sam uistinu sretna što mogu gledati Matildu i u njoj vidjeti očevu energiju", govori glumčeva sestra Kate.

Zadnja kompletna uloga Heatha Ledgera bila je u filmu „Batman: The Dark Knight“, za koju je 2009. posthumno dobio Oscara za sporednu ulogu.

Prethodno je bio nominiran za Oscara u filmu „Brokeback Mountain“ (2006.), gdje skupa s Jakeom Gyllenhaalom igra ulogu homoseksualnog kauboja.

Kopirati
Drag cursor here to close