Maturalno putovanje

Širokobriješke gimnazijalce očekuje odličan provod u Španjolskoj i Italiji

Lifestyle / Flash | 29. 08. 2015. u 21:28 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Italija – Azurna obala – Španjolska ruta je na koju je u subotu u 18.40 sati otišla ekskurzija 50. naraštaja maturanata Gimnazije fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega.

U tri autobusa, njih 147 u pratnji profesora i vodiča, uputilo se na maturalno putovanje u kojem će proputovati skoro cijelu južnu Europu.

Već u nedjelju tijekom dana posjetit će baziliku svetog Ante i crkvu svetog Leopolda Mandića u Padovi, a navečer će se uputiti u hotel u mjestu Acqui Terme gdje će i prenoćiti. Sljedećeg dana očekuje ih cjelodnevno putovanje do krajnjeg odredišta, poznatog španjolskog ljetovališta Lloret del Mara, gdje će biti smješteni, a nakon večere očekuje ih provod u disko klubu.

U utorak, 1. rujna, iz Lloret del Mara uputit će se na cjelodnevni izlet u Barcelonu gdje će, između ostaloga, posjetiti katedralu Svete Obitelji (Sagrada Familia), Trijumfalna vrata, stadion prvaka Europe Barcelone – Nou Camp, Olimpijski prsten na brdu Montjuic, Miramar, Kolumbov spomenik te neke od 68 parkova u Barceloni. Za sve koji žele nešto više, bit će organiziran fakultativni izlet u Castell Medieval – viteški turnir sa srednjovjekovnom glazbom i običajima.

Sljedećeg dana, točnije 2. rujna, širokobriješki maturanti imaju slobodan dan u njihovoj bazi Lloret del Maru, a tog dana ponuđen im je fakultativni izlet u vodeni park Marineland gdje će moći pogledati dresuru dupina, tuljana i papagaja, a za one željne adrenalina, tu su i veliki vodeni tobogani. Navečer će u Lloret del Maru uživati u Flamengo showu – tradicionalnom španjolskom plesu gdje će svim posjetitelja za vrijeme programa biti posluženo tradicionalno španjolsko piće sangria. Nakon Flamengo showa, očekuje ih druga posjeta diskoteci.

U četvrtak 147 maturanata ponovno će se iz svoje baze uputiti u Barcelonu, no ovoga puta posjetit će Gotičku četvrt (Barri Gotic) gdje se nalazi katedrala Svetog Križa iz 14. stoljeća, a smatra se jednom od najljepših gotičkih građevina na svijetu. Također, u Gotičkoj četvrti Barcelone nalaze se gradske administrativne zgrade. Navečer ih očekuje posjeta fontanama gdje će uživati u igrama svjetla i vode uz glazbenu podlogu što će im zasigurno priuštiti nezaboravan doživljaj. Po završetku programa, očekuje ih večera u hotelu te treća posjeta diskoteci.

Sljedeći dan maturanti napuštaju Lloret del Mar i idu u Figueras gdje će posjetiti muzej Salvadora Dalija i uživati u slobodnom vremenu u tom mjestu. Nakon Figuerasa, put nastavljaju prema Cannesu gdje će prošetati bulevarom Croisette do palače najpoznatijeg filmskog festivala u svijetu. U Nici će se provozati Promenadom Anglais do ulice Massena i fontana te će nastaviti vožnju do Kneževine Monaco. Po dolasku u Monte Carlo očekuje ih panoramska vožnja te šetnja do najpoznatije kockarnice Le Grand Casino. Nakon toga čeka ih duga noćna vožnja do Italije.

U subotu, 5. rujna, posjetit će jedan od najpoznatijih zabavnih parkova u Europi, Gardaland, a navečer će biti smješteni u Busolengu gdje ih očekuje i četvrta posjeta diskoteci.

Nedjelja im donosi razgledavanje Verone, a nakon uživanja u gradu Romea i Julije, uputit će se prema Veneciji. U ‘Gradu mostova’ očekuje ih vožnja brodom do Trga svetog Marka te razgledavanje grada. Nakon posjete Veneciji, maturante očekuje povratak u Široki Brijeg preko Slovenije i Hrvatske. Njihov povratak očekuje se u ponedjeljak, 7. rujna, u ranim jutarnjim satima.

Kopirati
Drag cursor here to close