Široki Brijeg

Silente i Edo Maajka otvorili 13. West Herzegowina Fest

Lifestyle / Flash | 31. 07. 2015. u 00:28 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bend Silente i reper Edo Maajka otvorili su 13. po redu West Herzegowina Fest koji održava na platou u Borku u Širokom Brijegu.

Program je počeo nastupom bendova koji se bore za titulu najboljeg na WHFestu, a nastupili su Floridus iz Mostara, Anarhiv iz Čapljine te Didak Lazzarin iz Dubrovnika.

Nakon bendova na red su došli i filmovi u konkurenciji, a publika je mogla pogledati njih šest:

Kafa (Bosanska Otoka / BiH) – Aid Bešić
Ja mislio on lopov (Zenica / BiH) – Selmin Delic
Adrenaline (Čeminac / Hrvatska) – David Bagarić
ORFEJ (Sarajevo / BiH) – Tina Šmalcelj
Žuta boja (Široki Brijeg / BiH) – MFF School
MIO – MAO (Ljubuški / BiH) – Slobodan Tomić

Nakon natjecateljskog dijela, uslijedili su koncerti gostiju večeri. Prvi je na scenu izašao bend Silente, a prvu večer WHFesta zaključio je reper Edo Maajka s kojim je još nastupio Frenkie.

"Prvi put sam u Širokom Brijegu i zaista mi je drago da jedan ovakav Festival traje već 13 godina, s obzirom da u našoj zemlji svako mjesto ima po neki festival koji se nakon svega par godina ugasi. Stoga ću dati sve od sebe da ova noć ostane u pamćenju večerašnjim posjetiteljima Širokog Brijega", kazao je Edo Maajka za Anadoliju, prije početka dvosatnog nastupa.

Druge večeri Festivala, odnosno u petak, nastupit će hrvatski bend Hladno pivo, a treća ujedno i posljednja večer WHFesta rezervirana je za koncerte Pavela i Vatre. Cijene ulaznica su 10 KM po večeri.

Inače, selektori festivala su od preko 200 pristiglih radova, odabrali je 36 priča, 21 film i devet bendova. Ove godine će najbolji bend biti nagrađen snimanjem pjesme i spota, a najbolji gitarist dobit će gitaru koju poklanja Jack Daniels. Najbolji film bit će nagrađen novčanom nagradom koju je osigurala UniCredit Banka, a autore najboljih priča novčano će nagraditi portal Bljesak.info.

"Ove godine, prema onome što sam vidio prije početka Festivala, zaista je konkurencija jaka i moram reći da će biti žestoka utrka do samog kraja. Ono što me posebno oduševilo jeste da su se ove godine prijavili zaista jaki bendovi urbane glazbe koji pjevaju na jezicima sa područja čitave regije",  kazao je za Anadoliju član stručnog žirija za glazbeni dio natjecanja, Zdenko Franjić.

Da drugačije neće biti ni u filmskom natjecanju, kao ni u natjecanju za kratku priču, tvrdi popularni glumac Goran Bogdan, koji je i član organizacijskog odbora ovog urbanog Festivala.

"Moram reći da kvaliteta filmova i kratkih priča koja je pristigla ove godine nije bila nikada bolja, zbog čega je jako teško bilo selektirati one koji će se natjecati", kazao je Bogdan.

Detaljan program 13. West Herzegowina Festa možete pogledati OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close