Putevi

Sergej Trifunović snimio mini film s bendom Irie FM

Kultura / Glazba | 23. 05. 2017. u 10:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha singla „Kliziš“, kojim su napravili iskorak u odnosu na svoje reggae korjene, Beogradski sastav Irie FM vratio se na scenu s novim hitom u izdanju izdavačke kuće Lampshade Media. Singl „Putevi“, ispraćen fantastičnim videom, doživio je svoju MTV premijeru.

U spotu, ili bolje rečeno mini filmu, pojavljuju se Sergej Trifunović i manekenka Sonja Pavlica kao dvije suprotstavljene slike u mislima glavnog junaka koga tumači pjevač benda Vukašin Marković, koji istovremeno potpisuje i scenarij i režiju videa.

''Spot je priča o izboru. Pravom, pogrešnom, napravljenom u datom trenutku, pod pritiskom okolnosti, loših procjena, prečica, obilaznica... Atmosferičnim narativom pričamo o lošoj ideji negativca priče koja je odbijena od strane našeg heroja, koji time snosi posljedice, prisjećajući se posljednje lijepe stvari koju je video to jutro i dominantne situacije koja mu je presudila. Je li to pravi ili pogrešan izbor, svakako najskuplje plaćen, ostaje na gledatelju da osjeti'', kaže Vukašin Marković.

O samoj pjesmi Vukašin je izjavio: "Pesma "Putevi" je razgovor sa samim sobom. U 4 ujutru na autoputu, doduše na motoru, kad je put ispred dovoljno "siguran" da se "misli" na nešto drugo u tom trenutku. Rasuto i bez mnogo odgovora, ali intenzivno, otvoreno, pomalo i sramno, u vrtlogu mana, briga, želja i očekivanja. Nagonska reakcija na paniku koju nosi suvremeni svet i sveprisutnost prebrzog protoka vremena. Oda osobnim slabostima u varljivoj trci sa sekundama. Koja je to "šaka" pravih izbora koje treba donijeti kako bih došao do zrna spokoja, i kako se izboriti s tonom pogrešnih. Iskrena i nervozna introspekcija, kojoj brzina obrtaja nažalost nikako ne čini uslugu, već samo podiže uzbuđenje i na jedan grozničav način tera čovjeka da se suoči sa svojom neizbježnom prolaznošću."

Singl „Putevi“ biće objavljen u digitalnom formatu putem izdavačke kuće Lampshade Media za koju su objavili i svoj prethodni hit. Kako su izjavili u jednom od skorijih intervjua, Irie FM će nastaviti da objavljuje singlove pritom se ne ograničavajući ni žanrom, ni jezikom, ni publikom.

Kopirati
Drag cursor here to close