Mladi i naslijeđe

Sedma međunarodna ljetna škola u Mostaru, Stocu i Sarajevu

Vijesti / Politika | 29. 06. 2012. u 15:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni forum Bosna, uz suradnju i podršku više organizacija iz zemlje i svijeta, organizirat će Sedmu međunarodnu ljetnu školu 'Mladi i naslijeđe' Ćuprija 2012. Ovaj program bit će organiziran u Stocu, Mostaru i Sarajevu od 26. srpnja do 08. kolovoza 2012. godine.

U program su uključene radne, obrazovne i rekreacijske aktivnosti. U njega je uključeno trideset mladića i djevojaka – studenata, deset profesora iz zemlje i svijeta, te pet organizacijskih voditelja.

Cilj ovog programa je snaženje teoretskih i praktičnih znanja o pluralnom društvu i različitim utemeljenja toleriranja i štićenja kulturnih razlika u društvima vladavine prava i demokratskog legitimiranju vlasti. Tijekom radnih aktivnosti sudionici će biti uključeni u dugoročne projekte valoriziranja, štićenja i obnavljanja kulturnog i prirodnog naslijeđa Stoca i njegove okoline.

U okviru programa bit će organizirane i tri radionice – Peta stolačka drvorezbarska radionica, Druga stolačka radionica umjetničke obrade metala i Prva stolačka radionica bosanske ljubavne pjesme.

Dio programa koji će biti otvoren za javnost se odnosi na tri javna predavanja:
1. 'Još jedan drugi Abraham', gost govornik Gil Anidjar (29. srpnja, u 21:15h);
2. 'Nacionalizmi i budućnost balkanskih zemalja', gosti govornici Ivo Banac, Sonja Biserko i Rusmir Mahmutćehajić (30. srpnja, u 21:15h);
3. 'Libija i Europa', gost govornik Aref Ali Nayed (31. srpnja, u 18:00h).
4. 'Otvorena glazbena večer: Bosanske ljubavne pjesme', gosti glazbenici Amira Medunjanin i Boško Jović (31. srpnja, u 21:15h).

Sve konferencijske aktivnosti bit će na engleskom jeziku, dok će za prateće aktivnosti javnosti biti otvorena predavanja i biti osiguran konsekutivni prijevod.

Kopirati
Drag cursor here to close