Od 10 do 17 sati

Savjeti za vruće dane: Lagana odjeća, bez alkohola i kave

Lifestyle / Flash | 11. 07. 2016. u 06:47 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano i vruće. Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi su mogući u višim područjima zapadne i jugozapadne Bosne.

Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu od 20 do 24, a najviša dnevna od 31 do 37 stupnjeva.

Razina upozorenja meteoalarma je NARANČASTO (ekstremno visoka temperatura), stoji u priopćenju Operativnog centara civilne zaštite HNŽ-a.

"Unatoč upozorenjima, građani se nastavljaju izlagati jakom suncu i velikoj vrućini, zbog čega dolazi do mučnina, vrtoglavica, kratkotrajnog gubitka svijesti i drugih zdravstvenih poteškoća koje u nekim slučajevima mogu završiti kobno po zdravlje i život ljudi", upozorava Zavod za hitnu medicinu.

"Sad kad počnu vrućine, najavljenih 34-36 stupnjeva, bolje je ne izlaziti između 10 i 17 sati. Pogotovo to vrijedi za trudnice, djecu, starije ljude, kronične bolesnike, dijabetičare. Piti dovoljno tekućine, lagano se oblačiti, ne piti alkohol i kave. Piti stalno po malo, dvije do dvije i pol litre dnevno", rekao je dežurni liječnik iz zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu Mladen Hron.

Kopirati
Drag cursor here to close