Samo kod nas

Sarajevska razglednica: Turista pretukao jer mu je smetao da vozi trotoarom

Lifestyle / Flash | 04. 09. 2015. u 11:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prometne nesreće u kojoj su sudjelovali kamion i tramvaj jučer u sarajevske blizini Vijećnice došlo je do incidenta u kojem je turist iz Londona zadobio lakše tjelesne ozljede.

Sarajevski mediji objavili su kako je do incidenta došlo nakon što su vozila zaobilazila mjesto sudara preko pločnika kojim su se, logično, kretali pješaci.

Naime, vozač automobila Alfa Romeo pokušavajući zaobići tramvaj okrznuo je retrovizorom pješaka koji se pokušao zaštiti od jačeg udara te tako oštetio retrovizor na automobilu. Nakon toga vozač je izašao i fizički nasrnuo na muškarca.

"Jadan čovjek je pokušao rukama spriječiti jači udar retrovizora u stomak, našao se između tramvaja i automobila na trotoaru, nije znao što s dešava. Panično je pokušavao zaštiti svoj stomak, a retrovizor je pri tome oštećen. Tada je vozač izašao iz vozila i na očigled ljudi u tramvaju izudarao starca, krv mu je tekla iz glave", ispričao je očevidac cijeloga događaja za Klix.ba.

Riječ je o turistu I.F. (1943.) iz Londona, koji je nakon što je premlaćen završio na KCUS-u gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu je potvrđeno da je pacijent primljen sa kontuzijama lica, te da ozljede nisu teške prirode.

U MUP-u za N1 je potvrđeno da turist iz Londona nije podigao optužbu protiv napadača i da su se sporazumno dogovorili zbog čega policija nije dalje postupala u ovom slučaju.

No, Slobodna Bosna navodi kako je policija ipak trebala podnijeti prijavu protiv vozača.

''Policija u ovome nije našla za shodno da prelista pravilnike i zakone, pa kako engleski turist nije želio (smio) podnijeti prijavu, zaključili su kako nema potrebe da se bave jednom ovakvom 'sitnicom', vjerojatno preskočivši da ponove 'nanošenje tjelesnih povreda' i 'nasilničko ponašanje' u Krivičnom zakonu...'', navodi sarajevski tjednik.

Kopirati
Drag cursor here to close