Najpoznatija Bosanka

Sanela Jenkins će se četiri godine pripremati za preuzimanje Predsjedništva BiH

Lifestyle / Flash | 01. 02. 2015. u 12:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanela Diana Jenkins najpoznatija je Bosanka na svijetu. Nedavno je izjavila kako razmišlja o tome kandidirati se za predsjednicu Bosne i Hercegovine.

Za magazin Gracija objasnila je svoju izjavu.

"Politika može biti moj novi izazov. Bilo je i takvih razmišljanja i razgovora s prijateljima, ali izbori su bili nedavno pa ćemo pratiti događanja u iduće četiri godine. Politika meni ne treba da bih doživjela nešto što već nisam. Ako ocijenim da mogu dati dodatni doprinos svojim kontaktima, znanjem i iskustvom, onda može biti jedna od opcija. A ako se budem hvatala u koštac s politikom, onda idem do kraja, a na kraju je predsjednik", rekla je Jenkins.

Sanela Diana Jenkins rođena je u Sarajevu kao Sanela Ćatić, tamo je odrasla i završila Ekonomski fakultet. Nakon izbijanja rata u BiH seli se u Hrvatsku, a nakon toga odlazi u London i otvara kompaniju za izradu kupaćih kostima.

Upoznaje 300 milijuna funti 'teškog' bankara Rodgera Jenkinsa i udaje se za njega. S vremenom otvara sve više vrlo uspješnih kompanija, a većinu novca troši u filantropske svrhe. Ona je 2009. izdala knjigu 'Room 23' koja sadržava portrete mnogih slavnih ličnosti. Od tada je obvezan dio svjetskog jet seta.

Najbolji prijatelju su joj Elton John, Cindy Crawford i Kid Rock. Odmore provodi s Georgeom Clooneyjem i Madonninim bivšim mužem Guyjem Richijem.

Kada se prije tri godine rastala od supruga, mediji su njihov razvod proglasili 'najprijateljskijim'. Od njega je dobila polovicu bogatstva, točnije 150 milijuna funti. S tim kapitalom postala je jedna od 500 najbogatijih osoba Velike Britanije. Ipak, ostali su jako dobri prijatelji, na kraju krajeva imaju i dvoje djece. Već dugo privlači pažnju humanitarnim radom kako u Bosni i Hercegovini, tako i diljem svijeta.

Ako se Sanela kandidira za predsjednicu, BiH bi definitivno mogla postati prepoznatljiva u svijetu po nečemu što je dobro, a to je da bi mogla imati najljepšu predsjednicu na svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close