Šok na šalteru

Samo na Balkanu: Izdavanje dokumenata traje deset minuta

Lifestyle / Flash | 27. 05. 2016. u 06:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na šalteru katastra u Pančevu stoji obavijest u kojoj piše da ta služba izdaje dokumente građanima dva puta dnevno i to u trajanju od svega 10 minuta.

Na papiru koji je zalijepljen na staklo šaltera piše: ''Izdavanje dokumenata od 10:00 – 10:10 i od 13:00 -13:10''. Ova informacija zapanjila je građane koji su fotografiju zaista neuobičajenog radnog vremena jedne državne službe podijelili na društvenim mrežama.

Tragom te informacije Blic je kontaktirao navedenu katastarsku službu u Pančevu da provjeri je li moguće da se dokumenti izdaju samo 10 minuta?

Ispostavilo se, bar prema objašnjenju koje su dobili od službenice, da nije riječ o bahatosti katastarske službe već, čini se, “dobroj organizaciji”.

Službenica je objasnila da u to vrijeme zapravo rade prozivku onih građana čiji su dokumenti gotovi.

''Tko preda zahtjev za izdavanje lista nepokretnosti ili potvrdu o vlasništvu, dokument može podignuti već u 10 ili 13 sati. U to vrijeme se radi prozivka i to obično traje oko pola sata. Na tom popisu su i oni koji su ranije predali dokumente, a nisu ih još podigli. Dakle, stranke ne moraju čekati po hodnicima već u određeno vrijeme kada su dokumenti već gotovi samo dođi po njih'', objasnila je službenica.

Na ponovljeno pitanje Blica traje li rad sa strankama samo 10 minuta kako to piše u obavijesti, ona je objasnila da se svi zahtjevi građana primaju od 8 sati do 13, a da se u dva termina dijele gotovi dokumenta.

Kopirati
Drag cursor here to close