Štajerska

Sa snimanja 24. filma o Jamesu Bondu

Lifestyle / Flash | 07. 01. 2015. u 17:25 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijska pokrajina Štajerska jedan je od domaćina novoga 24. filma o Jamesu Bondu čije je snimanje upravo počelo na prekrasnom jezeru Altaussee.

Zaleđenu površinu jezera i alpski krajolik producenti su izabrali za jednu od kulisa filma koji se snima još i na lokacijama u Engleskoj, Italiji, Meksiku i Maroku.

Za prve kadrove najnovijega filma naslovljenoga "Spectre" ekipa od tristotinjak ljudi već je odavno pripreme privela kraju, lavine koje bi mogle ugriziti snimanje dignute su u zrak, a pod najjačim je osiguranjem i šetnica uz jezero duga 8 kilometara.

"Zimi je uz jezero put uvijek zatvoren zbog opasnosti od lavina. Ali ne za Jamesa Bonda. On smije mnogo više i čini stvari koje ne mora. Za mene je ipak najvažnije da smo, kao regija, predstavljeni u filmu o Jamesu Bondu", izjavio je Ernst Kammerer, direktor Turističkog ureda regije Altaussee.

Danielu Craigu koji četvrti put utjelovljuje tajnoga agenta 007 i glumačkoj ekipi u najnovijem se nastavku pridružuje i talijanska zvijezda Monika Belucci, ali i jedan austijski glumac.

Christoph Walz, dobitnik dva Oscara, glumi glavnoga negativca, ali neće snimati na lokacijama u domovini. Režiju potpisuje Sam Mendes, redatelj i predhodnoga nastavka "Skyfall", a najnoviji se Jame Bond u kinima očekuje krajem godine.

U nastavku pogledajte prilog HRT-a.

Kopirati
Drag cursor here to close