Nakon brojnih nezgoda

Rusija izdala priručnik za sigurne selfije

Lifestyle / Flash | 07. 07. 2015. u 17:34 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruska policija u utorak je pokrenula kampanju senzibilizacije javnosti s ciljem da objasni ljudima kako da sigurno naprave selfie.

Akcija je osmišljena nakon što je prošle godine oko 100 ljudi ozlijeđeno, a nekoliko desetina poginulo zauzimajući opasne poze prilikom fotografiranja, prenosi Tanjug.

"Cool selfie bi vas mogao koštati života", ističe ruski ministar unutarnjih poslova u novom priručniku koji sadrži brojne savjete i upozorenja.

Jedan od njih - da "selfie s oružjem ubija", podsjeća na nedavni slučaj 21-godišnje Moskovljanke koja je nehotice sebi ispalila metak u glavu dok je pravila selfie s pištoljem u ruci.

"Na žalost, primijetili smo da broj nesretnih slučajeva, izazvanih od strane ljubitelja selfija, u posljednje vrijeme neprestano raste", izjavila je pomoćnica ministra unutarnjih poslova Jelena Aleksejeva.

Ona je navela da je od početka godine zabilježeno blizu 100 slučajeva ozljeda kao i nekoliko desetina smrtnih slučajeva.

"Problem zaista postoji i dovodi do vrlo neželjenih posljedica", istakla je Aleksejeva.

"Prije nego što netko napravi selfie, trebao bi razmisliti o tome kako ga utrka za što većim brojem 'lajkova' može odvesti u smrt i da bi njegova posljednja ekstremna fotografija mogla biti posthumno objavljena", zaključila je ona.

Kopirati
Drag cursor here to close