Nije moje dijete

Roditelji ne vjeruju da im djeca slikaju i dijele gole ''selfije''

Lifestyle / Flash | 19. 09. 2014. u 07:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novo istraživanje pokazuje da je 38 posto osoba od 18 do 24 godine imalo neprikladan selfie.

Usprkos ovom podatku, većina roditelja je po ovom pitanju bezbrižna. Naime, samo 13 posto majki i očeva u cijeloj Velikoj Britaniji vjeruje kako bi njihovo dijete s prijateljima podijelilo goli selfie.

Ove statistike pokazuju da roditelji još uvijek nisu svjesni ponašanja svoje djece na internetu, unatoč stalnim upozorenjima na sexting. Slanje golih fotografija ili primanje istih od maloljetnih osoba je zakonom kažnjivo.

Udruge koje se bave zaštitom djece kažu kako mlade djevojke ili dječaci koji šalju gole slike otvaraju vrata raznim ucjenama i pojavama nasilnog ponašanja, prenosi Daily Mail.

Dječja udruga ChildLine upozorava kako mladi ljudi puno riskiraju prilikom slikanja i dijeljenja golih selfija, te upozoravaju da su neke osobe bile na rubu samoubojstva nakon što su se njihove fotografije počele širiti internetom.

U istoj anketi, samo osam posto od osoba od 45 do 54 godina je priznalo kako imaju goli selfie. Trend golih selfija je rasprostranjen i među umirovljenicima. Dva posto ispitanih u dobi od 65 godina i više je priznalo kako imaju svoj goli selfie u mobitelu.

Kopirati
Drag cursor here to close