RIP

Rock ‘n’ roll legenda Chuck Berry preminuo u 91. godini života

Lifestyle / Flash | 18. 03. 2017. u 22:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rock ‘n’ roll legenda Chuck Berry preminuo je u 91. godini života, objavila je policija savezne države Missouri, a prenosi BBC.

Pjevač je pronađen mrtav u vrijeme ručka. Hitne službe zaprimile su poziv u pomoć u subotu oko 12.40 sati po lokalnom vremenu. Hitna pomoć i policija stigle su na adresu Buckner Road u ST. Charlesu. Chucka su pokušali oživjeti, ali nažalost, nije mu bilo spasa.

Njegova sedamdesetogodišnja glazbena karijera iznjedrila je nepregledan niz hitova, među kojima su klasici poput “Roll Over Beethoven” i “Johnny B Goode”. Dobio je Grammyja za životno djelo 1984., a u rock ‘n’ roll Kuću slavnih ušao je 1986. godine.

Charles Edward Anderson “Chuck” Berry rođen je 1926. godine u St. Louisu. Razmjerno se kasno počeo profesionalno baviti glazbom. Tek je u svojoj 26. godini prvi put nastupio za honorar, a snimati je počeo tri godine kasnije. Možda je jedan od razloga za tako kasni početak njegov boravak u popravnom domu zbog krađe automobila.

U 21. godini Berry se ostavio karijere sitnog kriminalca, smirio se, zaposlio kao radnik i oženio. No, nije dugo mirovao. Uskoro se proslavio na lokalnoj razini pjevajući i svirajući po klubovima. Kada je 1955. godine izašla “Maybellene”, Berryjeva karijera krenula je punim gasom. Uspjeh mu je donio slavu, bogatstvo i sve veće zanimanje zakonodavne vlasti. U 20 mjeseci uhićen je dva puta. U posljednjih dvadeset godina Berry se dostojanstveno povukao iz glazbenog biznisa.
 

Kopirati
Drag cursor here to close