Sklapanje rima

Red Bull RapLika: dvostruki prvak Sterma govori o natjecanju MC-ijeva

Lifestyle / Flash | 26. 05. 2016. u 12:53 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državno finale Red Bull RapLike, natjecanja u rap improvizaciji, održaće se 4. lipnja u Sarajevu, kada će se za titulu najboljeg bh. freestylera boriti 16 finalista. U očekivanju velikog finala, Sterma – dvostruki pobjednik natjecanja Red Bull MC Battle 2010 i 2011 – se prisjeća svojih iskustava sa natjecanja MC-ijeva.

Red Bull RapLika je natjecanje u sklapanju rima na mjestu događaja u kojem se reperi bore u duelima 1-na-1, nastojeći da duhovitim improvizovanim stihovima 'iz glave' nadmaše i potuku svog protivnika.

U subotu 4. lipnja u 17:30, na Pozorišnom trgu Susan Sontag u Sarajevu (ispred Narodnog pozorišta), 16 finalista će se u velikom finalu ovog natjecanja boriti za osvajanje naslova najboljeg freestyle MC-ija u BiH. Ulogu voditelja ovog hip hop spektakla imaće Edo Maajka, dok će za dobru atmosferu u publici i glazbenu podršku natjecateljima zadužen biti DJ Soul. Nastupe MC-ijeva ocjenjivaće žiri u sastavu Frenkie, Jala i Sokol.

Red Bull RapLika svoju preteču ima u natjecanju Red Bull MC Battle, koje se održavalo od 2010 do 2012. godine. MC koji je obilježio Red Bull MC Battle svakako je Sterma, koji je trijumfirao 2010 u BiH finalu, a naredne godine i u regionalnom finalu, u konkurenciji najboljih repera iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Sterma prati Red Bull RapLiku i očekuje odlično takmičenje 4. lipnja, a za sudionike ima jednostavnu poruku: ''To je zaista sjajno iskustvo, nešto što traje duže i od tih pobjeda. Treba maksimalno uživati u svakom tom trenutku, jer battle brzo prođe.''

U videu se prisjeća natjecanja u kojima je pobjeđivao, svojih iskustava i emocija, te daje poneki savjet MC-ijevima koji će nastupiti u hip hop prvenstvu 4. lipna ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Sve informacije o natjecanju na www.redbullraplika.com, a najnovije vijesti i događanja na Facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close