Velika posjeta

Prvi Ženski sajam u Sarajevu okupio oko 50 izlagača

Lifestyle / Flash | 30. 05. 2015. u 13:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sarajevskoj Skenderiji danas i sutra održava se "Ženski sajam - Lady Fair" na kojem sudjeluje oko 50 izlagača iz Bosne i Hercegovine i svijeta.

Maja Kojundžić, direktorica Ženskog sajma, za AA je kazala kako su pripremili vrlo bogat i raznovrstan program za sve dame, ali i za njihove pratitelje.

"Puno je sadržaja za dame, od kozmetike, mode, ljepote, delikatesa, sve ono što žene zanima Jako smo zadovoljni sa odazivom jer sajam je tek otvoren a već je prošlo 1.000 žena kroz sajam. Ovo je prvi put da se održava Ženski sajam u BiH. Nadam se da će to postati tradicija jer čini mi se da se dame tu dobro osjećaju", rekla je Kojundžić.

Napomenula je kako je vrlo značajno da se i u BiH održava ovakav sajam.

"Važno je da bar jednom godišnje žene odvoje vrijeme za sebe. U tom smislu smo i osmislili ovaj projekt, s ciljem da podignemo svijest žena da brinu o sebi, zdravlju, o svome slobodnom vremenu jer žene u našem dijelu svijetu, u jugoistočnoj Europi definitivno uvijek prvo stavljaju obitelj na prvo mjesto.

I eto, moramo ih potaknuti da malo više misle o sebi i da podignemo svijest društva o važnosti uloge žene danas, jer žena više nije samo majka, domaćica, nego je ona i poslovna žena", kazala je Kojundžić.

Ivana Samardžić, predstavnik za međunarodne odnose kompanije Acibadem, jednog od izlagača na sajmu, napominje kako žene u današnjem svijetu mnogo više pažnje i vremena moraju sebi posvetiti, javlja Anadolu Agency (AA).

"Sudjelujemo na ovom sajmu s ciljem da kod ženske populacije podignemo svijest o važnosti preventive i zdravlja. Preventiva je temelj svakog zdravlja", rekla je Samardžić.

U okviru Ženskog sajma danas je na platou ispred sarajevske Skenderije održana i utrka „Najbrža štikla“, čime su žene zapravo željele poručiti da čak i u štiklama mogu biti brze i najbrže.

Na utrci je sudjelovalo 20-tak žena i jedan muškarac, a pobjedu je odnijela Azra Boydell iz Sarajeva koja je kazala da je vrlo izazovno trčati na štiklama.

"Već se dugo bavim atletikom, i pomoću trener i u medijima sam saznala za ovu utrku. Mnogo je izazovno trčati u štiklama, mada mi je ovo prvi put da trčim ali mislim da bi se ovakve utrke trebale organizirati što više u ovom gradu. Drago mi je da sam dio ovog natjecanja", rekla je ova djevojka.

Organizatori su poručili da sajam nije samo prodajnog i izlagačkog karaktera nego je istovremeno i festival u okviru kojeg će nastupiti veliki broj liječnica, umjetnica, koje će javnim primjerom potaknuti žene na sretniji i bolji život, kao i vrijeme koje trebaju odvojiti samo za sebe.

Posjetitelji sajma imaju priliku sudjelovati u nagradnim igrama, a pripremljen je i bogat wellness paket, kozmetički poklon bonovi i dječiji kutak s dosta sadržaja i poklona.

Na sajmu će žene imati priliku informirati se o zdravlju i sportu, kozmetici, njezi lica i tijela, kuće i dekora, da uživaju u hrani, piću i delikatesama, te da se obrazuju, vježbaju s poznatima, ali i da odaberu poželjnu destinaciju za odmor, piše Anadolu Agency.

Kopirati
Drag cursor here to close