Preuranjena jesen

Prvi tjedan rujna donosi nestabilno vrijeme s obilnom kišom

Lifestyle / Flash | 02. 09. 2014. u 10:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini u prvom tjednu rujna očekuje nas razdoblje nestabilnog vremena s obilnijom kišom, kazao je Bakir Krajinović, stručni suradnik u Odjelu primijenjene meteorologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Do kraja tjedna očekivana količina padalina je 510 litara, lokalna i do 25 litara po metru kvadratnom. Minimalne temperature u Bosni od 8 do 13, u Hercegovini od 15 do 18, a maksimalne dnevne u Bosni od 18 do 25, u Hercegovini od 22 do 28 stupnja, kazao je Krajinović.

U razdoblju od 8. do 17. rujna očekuje nas nešto stabilnije razdoblje bez padavlna, s izuzetkom zapadne Bosne gdje se očekuju padaline krajem navedenog razdoblja.

Nešto hladnije razdoblje u Bosni očekuje se od 9. rujna kada su prognozirane minimalne temperature oko 6, a maksimalne oko 22 stupnja.

Krajem rujna očekuju se nešto veće količine padalina, dok će temperatura biti uobičajena za rujan i kretat će se u Bosni od 5 do 20, a u Hercegovini od 12 do 25 stupnjeva Celzijevih, kazao je Krajinović.

Kopirati
Drag cursor here to close