Rekordna posjećenost

Prva večer božićnog druženja u Širokom Brijegu nadmašila sva očekivanja

Lifestyle / Flash | 22. 12. 2014. u 00:17 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrtu godinu za redom Inicijativa za Široki Brijeg organizira božićno druženje na trgu Gojka Šuška u Širokom Brijegu u sklopu humanitarne akcije ''Što ti možeš učiniti za Božić?''

Već prvu večer srušen je rekord posjećenosti u svih dosadašnjih godina i druženja, a glavne zvijezde večeri bili su članovi Gorske službe spašavanja Široki Brijeg koji su se, obučeni u Djed Božićnjake, spustili s obližnje petorokatne zgrade te dijelili slatkiše okupljenoj djeci.

Prekrasno druženje, zasigurno nešto najbolje što se u Širokom Brijegu kroz godinu događa, privuklo je stotine Širokobriježana i njihovih gostiju koji su uz kuhano vino i razne delicije te uz pjesmu 'Tamburaša s kamena' zaista uživali i dobro se zabavili, a povrh svega kupovinom pića i hrane donirali su novac za socijalno ugrožene obitelji s područja ovoga grada. Također, na Trgu su bili volonteri Doma Marija naša nada i Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać koji su prodajom rukotvorina također prikupljali sredstva za rad navedenih ustanova.

U zabavnom programu još su nastupile juniorke i seniorke širokobrijeških mažoretkinja koje ni hladnoća nije spriječila da svojim sugrađanima pokažu svoje plesne korake i umijeće sa mažoret štapom.

 

Druženje se nastavlja i u ponedjeljak s početkom u 18:00 sati, a već od 19:00 sati Djed Božićnjak će se ponovno spustiti niz zgradu i darivati najmlađe. Humanitarna akcija završit će trećom ujedno i posljednjom večeri u utorak također s početkom u 18:00 sati.

Podsjećamo, projekt ”Što ti možeš učiniti za Božić?” počeo je 2011. godine kada su se uz organizirano druženje kroz zajedništvo Širokobriježana i njihovih prijatelja, tijekom predbožićnih večeri, počela prikupljati sredstva za pomoć siromašenim obiteljima.

Iz godine u godinu zajednica je pokazala sve veći odaziv ovoj akciji – samo prošle godine prikupljena sredstva humanitarnom akcijom su podijeljena obiteljima i pojedincima – njih ukupno 150.

Kopirati
Drag cursor here to close