Parada ponosa

Protivnici Parade ponosa u Beogradu veličali Šešelja i Mladića, a policiju kamenovali

Lifestyle / Flash | 28. 09. 2014. u 12:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom dana zabilježen je i incident za koji se ne zna da li je povezan sa Prideom, kada su privedena dvojica muškaraca, od kojih je jedan prijetio policiji puškom. Kako javlja reporter Tanjuga sa lica mjesta, policija je dvojicu muškaraca zatekla u automobilu oko 11:40 sati u haustoru zgrade u ulici Svetozara Markovića 54.

Jednog do njih, kojem je bila krvava glava, policija je odmah izvela iz automobila, dok je drugi ostao u vozilu prijeteći automatskom puškom. Poslije desetominutnog pregovaranja, muškarac iz automobila se predao, nakon čega su on i njegov prijatelj privedeni.

Tijekom šetnje u okviru Parade ponosa u centru Beograda došlo je do naguravanja između demonstranata i policije na raskrižju Beogradske ulice i Njegoševe. Kako javlja reporter Tanjuga sa mjesta događaja oko pedesetak mladića koji su nosili četnička obilježja došlo je Beogradskom ulicom iz smjera Pravnog fakulteta, želeći da prođu do Slavije, ali ih je policijski kordon zaustavio na križanju sa Njegoševom ulicom.

Kako javlja reporter B92, oko 13 sati, grupa od 30-ak mladića pokušala je probiti kordon kod Slavije, ali su ih pripadnici policije zaustavili. Oni nisu imali navijačka obilježja, ali su nosili slike lidera SRS Vojislava Šešelja, uzvikivali pogrdne i parole podrške Ratku Mladiću. Trg Slaviju nadlijeće helikopter, a promet je dijelom zaustavljen.

Ista grupa mladića već se bila sukobila s policijom kad su iz smjera Pravnog fakulteta pokušali da preko Slavije prođu do Hrama Svetog Save. I tada su, kad ih je policija zaustavila na križanju Beogradske i Njegoševe ulice, poletjele kamenice u smjeru policajaca, ali je mladićima, nakon desetak minuta uvjeravanja, policija dozvolila da nastave ka Hramu.

Policija ih je zatim rastjerala, a u međuvremenu je stiglo i borbeno vozilo, a u smjeru Slavije uputila se jedinica Žandarmerije ciji su pripadnici opremljeni za razbijanje demonstracija. Kako javlja repoter B92, izgleda da se ta ista grupa mladića pokušala probiti do Terazija, a sada su istaknuli obilježja Partizana, piše B92.

Grupa od 30 huligana napala je zgradu B92 i policiju koja je osiguravala prostor u Bul. Zorana Đinđića. Jedan policajac je ozlijeđen kada su ga pogodili kamenom. Huligani su bacili više dimnih bombi, baklji i ostalih pirotehničkih sredstava na pripadnike policije na samom ulazu u zgradu u kojoj se nalazi B92.

Oko zgrade se i dalje vidi gust dim, teško se diše, a huligani su se razbježali i krenuli ka Mercatoru.

Kopirati
Drag cursor here to close