Kanada

Prosvjed za slobodan toples

Lifestyle / Flash | 03. 08. 2015. u 07:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko stotina žena prosvjedovalo je u Waterloou, u kanadskoj državi Ontario, tražeći zakonsko pravo da slobodno šetaju u toplesu ulicama.

Inicijativu su pokrenule tri sestre Tameera, Nadia i Alysha Mohamed kojima je nedavno policija naredila da se obuku nakon što su skinule majice tijekom vožnje bicikla po toplom danu u središtu grada Kitchener, zapadno od Toronta.

"Policajac nas je zaustavio pod izgovorom rutinske tehničke kontrole da bi nam zapravo naložio da se obučemo", ispričala je Alysha, prenosi Tanjug.

Alysha, poznata kanadska pjevačica koja nastupa pod imenom Alysha Brilla, istog je trenutka podnijela tužbu regionalnoj policiji.

Slučaj je zapalio drušvene mreže, a sestre Mohamed su pozvale na "miting podrške pravu žena da šetaju golih grudi".

Sudionice prosvjeda "Gole s nama" defilirale su u toplesu kroz središte grada noseći transparente na kojima je pisalo "To su dojke, a ne bombe, opustite se" i "Golotinja nema veze sa seksom".

Sličan incident dogodio se pre nekoliko tjedana na gradskom bazenu u Gelfu kada je jedan od zaposlenih prekorio osmogodišnju devojčicu jer nije nosila gordnji dio kupaćeg kostima.

Kopirati
Drag cursor here to close