ideja

Pronašli rješenje za burkini, u Sarajevu

Lifestyle / Flash | 25. 08. 2016. u 12:54 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nakon što je u Francuskoj stupila na snagu zabrana burkinija, pomislio sam kako je problem u stvari dizajnerske prirode. Obični burkiniji su, naime, previše drečavih boja pa policija lako zapazi žene koje ga nose na plaži. Moj burkini je mimetički, izdaleka izgleda kao topless koji je potpuno legalan, tako da se žena koja ga nosi lakše stapa s okolinom. Najbolji rezultati se, ipak, postižu u kombinaciji sa perikom", kazao je grafički dizajner iz Sarajeva Zoran Herceg za N1.

Nakon što je u više od deset francuskih gradova uvedena zabrana nošenja burkinija, kupaćeg kostima za pokrivene žene, na jednoj plaži napisana je i prva kazna jednoj pokrivenoj muslimanki.

Prva kazna za nošenje burkinija napisana je na plaži u mjestu Cannes-la-Bocca u blizini Cannesa na jugu Francuske.

Muslimanka Sihan (34), majka dvoje djece živi u francuskom Toulousu, a s obitelji je došla za vikend u Cannes, dobila je kaznu od 11 eura za "nedolično ponašanje" i zbog nošenja odjeće na javnom mjestu koja je protivna sekularizmu.

Dok svijet osuđuje ovaj potez, Herceg našao je idejno rješenje za ovaj problem koji je na neki način podijelio demokratsku Europu.

Herceg je inače poznat po svojim radovima u kojima na šaljiv način ukazuje na probleme bh. ali i svjetske zajednice, te nekada - i na šaljiv način ukazuje na probleme domaće i svjetske javnosti. Ovo je jedan od njih.

Kopirati
Drag cursor here to close