Za Guinnessa

Projekt 55 maratona za 55 dana stiže i u Mostar

Lifestyle / Flash | 30. 08. 2016. u 18:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za tri dana iz Kragujevca će krenuti događaj koji je nazvan '55 maratona za 55 dana', a maratone će trčati Goran Nikolić koji je osnivač Paraolimpijskog Kluba i Akademije 'Junior' i generalni tajnik organizacije od osnivanja 1998. godine.

Inače, članovi tog kluba svake godine su gosti Mostara, te svojim dolaskom uveličaju skokove sa Starog mosta. Tandem biciklima krenu iz Kragujevca, te za četiri dana pređu put do Mostara, i na taj način šalju poruke mira i zajedništva između ta dva grada.

Manifestacija 55 maratona za 55 uzastopnih dana je doprinos afirmaciji sposobnosti osoba sa invaliditetom za obavljanje i najsloženijih poslova.

Pored ekstremnog sportskog izazova, ova aktivnost ima jak humanitarni karakter, jer Nikolić želi na ovaj način animirati ljude dobre volje i prikupiti sredstva za opremanje ISKRE – regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom.

Ujedno ovaj događaj će biti upriličen kako bi se postavio i novi Guinnessov rekord. Osim Nikolića, na put kreće i ekipa ljudi koji će se pobrinuti za zdravstveno stanje maratonca, te osobe koje će se pobrinuti da se sve zabilježi i prezentira javnosti.

U ekipi su Marko Pavlović (trener), Nebojša Jevremović (zdravstvena logistika), Miroslav Aksentijević (tv snimatelj), Nenad Nikolić (suradnik), Zorica Jestrović (koordinator maratona) i Miško Stojanović (menadžer maratona). Maraton će između ostalih, proći kroz Beograd, Suboticu, Niš, Banja Luku, Sarajevo, Mostar, dok će maraton završiti u Budvi.

Kopirati
Drag cursor here to close