Pogoršanje vremena

Prognoza za BiH: Oblačno s kišom i pljuskovima

Lifestyle / Flash | 14. 07. 2016. u 06:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na istoku Bosne jutros je pretežno vedro, a u ostatku BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina su zabilježeni u središnjim, sjeverozapadnim i zapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 12 stupnjeva, Jajce, Sanski Most 18, Banja Luka, Drvar, Kupres, Prijedor 19, Bihać, Gradačac, Livno 20, Doboj, Goražde, Ivan-sedlo 21, Tuzla 22, Bijeljina, Sokolac, Srebrenica, Zvornik 23, Zenica 24, Bugojno, Sarajevo 25, Mostar, Trebinje 26, Neum 28 i Stolac 29.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 7 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom u većem dijelu BiH. Poslijepodne ili krajem dana kiša ili lokalni pljuskovi su mogući još u dijelovima središnje, istočne i sjeverne Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren, na trenutke pojačan, na sjeveru Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostalim područjima jugozapadni. Dnevne temperature od 22 do 28, na jugu od 29 do 32 stupnjeva.

U Sarajevu danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura oko 28 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close