Vrijeme sutra

Prognoza: Oblačno s kišom, na planinama sa snijegom

Lifestyle / Zdravlje | 20. 09. 2017. u 14:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom u sjevernim, središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Glavnina padalina očekuje se prijepodne. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 13 stupnjeva. Najviša dnevna većinom između 10 i 15, u Krajini do 18 stupnjeva. Na jugu zemlje najviša dnevna između 18 i 23 stupnjeva.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme s kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 7, a najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo oblačno s kišom i pljuskovima. Grmljavina je registrirana u Hercegovini, središnjim i istočnim područjima Bosne. Na vrhovima planina je padao i snijeg.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Ivan-sedlo 7, Livno i Sokolac 9, Drvar i Sarajevo 10, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Gradačac, Jajce, Prijedor i Sanski Most 11, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 12, Bijeljina i Doboj 13, Grude i Mostar 15, Neum, Stolac i Trebinje 18, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close