Neugodan osjećaj

Prirodni lijekovi protiv žgaravice

Lifestyle / Flash | 30. 04. 2016. u 11:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žgaravica se obično javlja unutar sat vremena od obroka, najčešće obilnijeg, a zbog neugodnog osjećaja pečenja i žarenja, rijetko tko potraži pomoć liječnika.

Osjećaj žarenja nastaje uslijed povrata (refluksa) želučanog sadržaja u jednjak. Najbolji način borbe protiv žgaravice je pokušati promijeniti prehrambene navike i općenito stil života.

Izbjegavajte ljutu hranu, citrusno voće, češnjak, gazirana pića, jako začinjenu hranu i umak od rajčice te masnu hranu, čokoladu, jake čajeve, kavu i alkohol, piše Večernji list.

Tog neudgodnog osjećaja možete se riješiti uz pomoć "prirodnih lijekova". Evo koji su to...

Soda bikarbona

Sodu bikarbonu gotovo uvijek imamo u svojoj kućnoj ljekarni, a pomoći će i kod žgaravice. Soda bikarbona je prirodni antacid. Promiješajte malo ovog bijela praha u čaši vode i to popijte. Gotovo trenutno ćete osjetiti olakšanje.

Jabučni ocat

Jabučni ocat regulira razinu pH u tijelu. Svakodnevnim uzimanjem male doze jabučnog octa, možete stvoriti alkalnu sredinu u organizmu koji održava stabilnu razinu pH. To će neutralizirati kiselinu u želucu i spriječiti pojavu žgaravice.

Čaj

Čaj od kamilice i đumbira pomoći će da se riješite neugodnog osjećaja pečenja i žarenja, a osim što pomaže u jačanju imuniteta, đumbir će pomoći i kod smirivanja osjećaja mučnine i nadustosti.

Kopirati
Drag cursor here to close