Minores

Priprema hrane za beskućnike

Lifestyle / Flash | 04. 07. 2015. u 16:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poštovani, kao što već možda znate, Minores već dvije i pol godine svaki tjedan dva puta tjedno (op. ponedjeljak i četvrtak) obilazi mostarske beskućnike i nosi im hranu, odjeću / obuću, higijenske potrepštine i, ako je potrebno, lijekove.

Što se tiče hrane, jako uspješno surađujemo s dvije pekare u gradu ("Makaena" i "Suncokret") te sa Studentskim centrom Sveučilišta u Mostaru, od kojih smo preuzimali hranu prilikom svakog obilaska i dijelili našim korisnicima.

No, budući da menza u Studentskom centru ne radi tijekom ljeta, osmislili smo jedan projekt, u kojem nam je potrebna Vaša pomoć.

O čemu se radi?

Voljeli bismo kad bi netko od Vas preuzeo na sebe pripremu hrane za samo jedan obilazak (ponedjeljak ili četvrtak), te tako omogućio da i beskućnici pojedu nešto "kuhano".

(Konkretan primjer: Osoba A se prijavi za ponedjeljak u prvom tjednu osmog mjeseca, osoba B za četvrtak u prvom tjednu osmog mjeseca, osoba C za ponedjeljak u drugom tjednu mjeseca i tako dalje...)

Što biste mogli napraviti?

- Pripremiti 15-ak porcija hrane za jedan obilazak.

Ako ste zainteresirani, sve što trebate napraviti jest:

1. Prijaviti se Minoresu ili preko interneta (fejs ili mejl) ili preko mobitela.

2. Tada ćete dobiti svoj dan za pripremu hrane i bit ćete u kontaktu s članovima Minoresa.

3. Budući da je obilazak redovito u 19.30 (ponedjeljom i četvrtkom), hrana bi trebala biti gotova do 19.00.

4. Hranu možete osobno dostaviti u privremeni Minoresov prostor u gradu (Avenija) te usput možete vidjeti kako zapravo u praksi izgleda naš obilazak ili će, ako ne možete osobno, doći netko od članova Minoresa po hranu.

Dakle, ako ima netko zainteresiran pomoći u pripremi hrane za beskućnike, slobodno nam se javite na Facebook, mailom na [email protected] ili na Ili broj mobitela 063 505 558.

Kopirati
Drag cursor here to close