Utakmica u Vitezu

Prikupljeno 80.000 KM za obnovu doma obitelji Divković i Pavić

Lifestyle / Flash | 24. 01. 2015. u 10:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarnom nogometnom utakmicom u kojoj su sudjelovali brojni političari, novinari, umjetnici i gospodarstvenici sinoć je u Vitezu nastavljena akcija „Večernjeg lista“ i Hrvatskog narodnog sabora BiH „Darujmo im dom“, u kojoj je do sada prikupljeno 80 tisuća maraka.

Prije utakmice ček s tim iznosom uime oganizatora gvardijanu Samostana u Tuzli fra Mariju Divkoviću uručio je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Novac će namjenski biti utrošen u izgradnju kuća obiteljima Mirsade Divković i Luce Divković, te obitelji Pavić iz Tuzle. Njihovi domovi uništeni su tijekom prošlogodišnjih poplava i klizišta.

''Ova pomoć će biti vaš važan doprinos u mozaiku da ljudi ostanu i grade budućnost u Tuzli'', kazao je zahvaljujući se na pomoći fra Mario Divković.

Hrvatski član Predsjedništva BiH izrazio je zadovoljstvo što su Hrvati iz BiH, ali i svi drugi građani iskazali zajedništvo u ovoj akciji.

''Sve nedaće, poput poplava koje smo doživjeli prošle godine, obvezuju nas da brinemo jedni o drugima. Naravno, najbolja briga će biti kada vlast bude povela računa o ljudima koji su pretrpjeli štete u poplavama. Uz ovakve vremenske uvjete moguće je da se poplave ponove i mi moramo biti spremni'', kazao je Čović.

Gospodarstvenici središnje Bosne također su se uključili u humanitarnu akciju prikupivši za ugrožene obitelji dodatnih 15 tisuća maraka.

Humanitarnu utakmicu u sportskoj dvorani u Vitezu odigrale su ekipa „Darujmo im dom“ za koju su nastupali političari, novinari i umjetnici i momčad sastavljena od gospodarstvenika s područja središnje Bosne.

Nakon utakmice organizirano je i druženje sudionika, gostiju i posjetitelja.

Humanitarna akcija „Darujmo im dom“ nastavlja se i dalje, a sredstva koja se prikupe dostavit će se drugim ljudima kojima je pomoć potrebna.

Kopirati
Drag cursor here to close