Jednostavan trik

Prije nego napustite dom - kovanicu stavite u zamrzivač

Lifestyle / Flash | 19. 10. 2016. u 17:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada odlazite iz svog doma, vi ugasite sva svjetla, isključite štednjak, veš mašinu, peglu, provjerite da li ste ostavili neki prozor otvoren, zaključate vrata... Standardno, zar ne?

To su stvari koje mogu izazvati potencijalnu opasnost u vašem domu, dokle god vas nema - ali postoji još mnogo opasnosti koje vrebaju po vas, ili vaše zdravlje - a nalaze se u hladnjaku.

Jedna žena je osmislila sjajan trik pomoću kojeg ćete točno znati kako ''evakuirati'' određene stvari iz vašeg doma. Sheila Pulanco Russell je na svom Facebooku podijelila nekolicinu životnih ''hackova'' koji će biti jako korisni ljudima koji često putuju.

Novčić u zamrzivaču jako mnogo utječe na hranu. Naime, kada se vratite kući nakon nekog vremena, ne možete uopće znati u kakvom stanju je hrana koju ste ostavili u hladnjaku.

Naravno, logika je jasna: ako smo nešto ostavili u hladnjaku ili zamrzivaču, bez obzira koliko izbivamo iz doma, to bi trebalo ostati svježe. No, to je pogrešno, prenosi N1.

Ako želite znati da li je nešto jestivo ili ne, a nalazi se u vašem hladnjaku ili zamrzivaču - trik je u novčiću.

Potrebna vam je šalica za kavu, novčić i malo vode.

1. Napunite šalicu vodom i stavite je u zamrzivač da se zaledi.

2. Šalicu sa ledom stavite u zamrzivač - a na vrh stavite kovanicu, i slobodno idite na putovanje, godišnji odmor ili službeni put.

Kada se vratite, ako je novčić/kovanica na dnu šalice - bacite sve iz zamrzivača, jer ništa što tu imate nije više sigurno za konzumaciju.

Ako je novčić došao do polovice leda, ili je i dalje na vrhu - sve je u redu. Napravite sebi ručak ili večeru od onoga što ste u zamrzivaču imali prije nego ste napustili dom.

Kopirati
Drag cursor here to close