Treći po redu

Prijavite se za sudjelovanje na Street Arts Festivalu

Lifestyle / Flash | 16. 04. 2014. u 06:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukoliko želite sudjelovati u stvaranju street art kulture, kreativno se izraziti u javnom prostoru, povezati se sa umjetnicima i kretivcima iz Mostara, BiH, regije i Europe, možete se prijaviti na natječaj za treći mostarski Street Arts Festival!

Festival će se održati od 22.05. do 25.05.2014. u organizaciji Vijeća mladih Grada Mostara,United World College Mostar, a uz podršku OKC Abrašević.

Prijaviti se mogu umjetnice i umjetnici iz oblasti vizualne i likovne umjetnosti, glazbe, kazališta, plesa, urbanih sportova kao i svi/e oni/e čiji izraz i talenat egzistiraju u street art kulturi.

Rok za prijave je 5. svibanj 2014.

Prijavu na natječaj možete izvršiti putem e-maila: [email protected].
Potrebna dokumentacija podrazumijeva: ime i prezime, kratku biografiju, kontakt podatke, oblast za koju se prijavljujete, reprodukcije, fotografije ili snimke već izvedenih/objavljenih radova ili izvedbi.

Ukoliko se prijavljujete za oblast iz vizualnih/likovnih umjetnosti potrebno je dostaviti skicu predviđenog idejnog plana za izvedbu za koju će biti osiguran materijal od strane Street Arts Festivala.

Svi oni koji se prijavljuju za izvođenje vizualne/likovne intervenciju, trebaju privatnu ili javnu zidnu površinu osigurati sami.

Za sva dodatna pitanja, upute ili pomoć možete se obratiti na spomenuti mail, Facebook stranici festivala ili na broj 063 259 518 .

Zašto Street Arts Festival ?

Street Arts Festival Mostar otvara prostor i mogućnosti umjetnicima/cama za djelovanje u javnom prostoru i stvaranje street art kulture u Mostaru . Festival promovira stvaralaštvo mladih i motivira ih na aktivno djelovanje i izražavanje, kao i međusobno povezivanje i buduće suradnje.

Prvi Street Arts Festival održan je 2012. godine i okupio je oko stotinjak lokalnih umjetnika i kreativaca koji su zajedno sa mladima iz cijelog svjeta koje okuplja UWC dali trajni pečat javnom životu Mostara. Festival postaje poznat, pa sljedeće godine (2013.) okuplja duplo više sudionika kao i gostiju iz drugih zemalja. Do sada je festival ugostio stvaratelje iz Egipta, Njemačke, Austrije, Poljske i Hrvatske.

Mostar je prepoznat kao grad u kojem postoji mnogo potencijala i entuzijazma kojeg omladina želi pokazati aktivnim sudjelovanjem u lokalnoj zajednici.
Osnaživanje kulturno-umjetničkog života je prva stepenica u izgradnji boljeg društva i upravo zbog toga Street Arts Festival egzistira vođen volonterizmom, kreativnim stvaranjem i zajedničkim djelovanjem.

Kopirati
Drag cursor here to close