HPD Prenj 1933

Prijavite se za izlet na planine Visočicu i Bjelašnicu

Lifestyle / Flash | 10. 06. 2014. u 11:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HPD Prenj 1933 za vikend 14. i 15. lipnja 2014. organizira dvodnevni izlet za građanstvo na planine Visočicu i Bjelašnicu.

- Prvi dan ćemo proći stazom od planinarskog doma Vrela (Tušila) do vrha Vito, pa veličanstvenim grebenom prema vrhu Subar odakle se spuštamo ponovo prema domu gdje ćemo prenoćiti, rekla nam je Dragica Lupić voditeljica izleta ispred HPD Prenj 1993.

Sljedeći dan planinari izletnici nastavljaju uživati u prirodi hodajući preko egzotičnog sela Umoljani i prekog Obalja do Lukomira, sela koje na većoj visini od svih drugih naselja u BiH živi (bar ljeti) svojim ruralnim životom. Usput se s visine može promatrati kanjon Rakitnice, rijeke dragulja, čiju ljepotu su tek rijetki imali priliku doživjeti.

- Izlet je kondicijski srednje zahtjevan. Noćenje je u domu koji je opskrbljen el. energijom i vodom (tuševi!!), a budući da ima stalni personal moguće je naručiti i hranu po - kako rekoše - pristupačnim cijenama. Cijena noćenja za članove planinarskih društava je 13 KM a za ostale 25 KM, rekla nam je Dragica Lupić.

Polazak je u subotu u 6:30, ispred stadiona Zrinjskog. Cijena izleta koja ne uključuje troškove noćenja je 30 KM za članove društva HPD Prenj 1993, a za ostale 35 KM.

Osim osnovne planinarske opreme (ruksak, planinarske cipele, vjetrovka, lagana kabanica, štapovi) ponijeti najmanje po 2 litra vode (2 litra za jedan dan), pokrivalo za glavu i kremu za zaštitu od sunca (iako se organizatori nadaju oblačnom vremenu), te hranu za dva dana ako se ne planira jesti u domu.

Voditeljicu izleta Dragicu Lupić možete kontaktirati na broj mobitela 063 363 403, a prijave i uplate za izlet možete uraditi do srijede (krajnji rok sastanak Društva u srijedu).

Kopirati
Drag cursor here to close