Tradicionalni skokovi

Pri kraju pripreme za 448. skokove sa Starog mosta

Lifestyle / Flash | 24. 07. 2014. u 11:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Klubu skakača u vodu 'Mostari' održana je konferencija za medije povodom predstojećih skokova sa Starog mosta koji se održavaju po 448. put.

Saša Oručević ispred kluba skakača rekao je da se manifestacija održava unatoč kriznim vremenima, te da se tradicija ne gubi.

"Broj skakača na noge i na glavu znat će se uoči samih skokova u nedjelju, nakon što budu okončane prijave i urađen liječnički pregled skakača. I ove godine dolaze skakači iz cijele regije Balkana, a najviše je onih iz Mostara", rekao je Oručević.

Istaknuo je također kako će most za pješake u nedjelju, na dan održavanja skokova biti zatvoren od 15:30 sati, pa do okončanja manifestacije. Izravan prijenos skokova bit će na BH radiju 1, dok će tv snimak biti prikazan na TV1 istog dana od 20 sati.

Mirsad Deda Pašić rekao je kako će svi skakači biti osigurani kdo Sarajevo osiguranja. Upitan o mlađima naraštajima skakača, Oručević je rekao kako je broj mlađih osoba koji se odvaže na skok sa Starog mosta sve manji, jer je zagađenost Neretve velika.

"Vrlo malo se radi na čistoći naše rijeke o kojoj bi svi trebali voditi računa. Da li biste Vi pustili svoju djecu da se kupa u zagađenoj rijeci?", istaknuo je Oručević. Uz skokove koji će se održati 27.07.2014. od 16 sati, bit će organiziran turnir u tavli, te večernji skokovi sa bakljama koji će se u odnosu na ranije godine upriličiti u nedjelju u 22 sata.

Također u nedjelju u jutarnjim satima bit će organizirano ispijanje kave iz najveće džezve na svijetu. Ovogodišnje gostovanje džezve obilježava 10 godina od upisivanja u Guinnessovu knjigu rekorda.

Na obale Neretve svi zainteresirani će moći doći uz kupovanje ulaznice koja košta 5 KM, a može se nabaviti u Klubu skakača na Starom mostu. Osim toga očekuje se dolazak i biciklista iz Kragujevca, kao i djece koja će sa djecom iz Mostara sudjelovati u plivačkom natjecanju koje će se održati na Gradskom bazenu.

Kopirati
Drag cursor here to close