HPD Prenj

Prezentacija planinske vodičke službe: Izraženija potreba za licenciranim vodičima

Lifestyle / Flash | 16. 04. 2014. u 10:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prezentacija o planinskoj vodičkoj službi, održati će se u prostorijama Hercegovačke Gorske Službe Spašavanja u četvrtak 17.04.2014. u 20 sati.

Prezentaciju će održati instruktori vodičke službe iz udruge planinskih vodiča Republike Hrvatske, stanica Split, a organizatori i domaćini su HPD Prenj 1933 Mostar, HGSS Mostar, te planinarski savez Herceg Bosne.

''Prezentacija je u stvari uvod u predstojeći tečaj za planinske vodiče "A" kategorije, koji se planira održati od 08. do 11. svibnja 2014. godine na području planine Čvrsnice. A kao uvod su utemeljenje udruge vodiča i stanice vodiča na našem području'', navedeno je u priopćenju HPD Prenj.

Potreba za licenciranim vodičima odavno je izražena sve većom posjećenošću naših planina, ali i sve aktivnijim izletima i usponima bh. planinara u strane planine.

Kako kažu iz HPD Prenj, ovakvim obukama stječu se temeljna znanja u vođenju planinara i izletnika, kvalitetnije prezentacije naših planina, te načini reakcije na sve očekivane i neočekivane pojave pri ovom vidu rekreacije.

''Vrijedno je spomenuti da bi danas u vodećim alpskim zemljama bilo nezamislivo bez organiziranih vodičkih službi i usluga vodiča u planinama. Naši susjedi također već odavno razvijaju organizirane planinske vodičke službe, dok je kod nas isto tek u počecima unatoč činjenici da se možemo pohvaliti ljepšim i višim planinama'', navedeno je priopćenju HPD Prenj, te se ističe kako je ulaz otvoren za sve ljubitelje prirode i planina, te za sve zainteresirane.

Kopirati
Drag cursor here to close