Mensur Salkić

Predstavnik BiH na Turkoviziji osvojio deseto mjesto

Kultura / Glazba | 21. 11. 2014. u 18:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras je u velikoj areni ''TatNeft'' u Kazanu, spektakularnim izvedbama predstavnika zemalja sudionica, završeno međunarodno finalno natjecanje pod nazivom Turkvizyon 2014.

Natjecanje je obilovalo glazbenim izvedbama kojima je cilj predstavljanje različitih umjetničko-glazbenih tradicija. Bosna i Hercegovina je sudjelovanjem na ovom natjecanju pokazala kako se i kod nas njeguje glazbena tradicija.

Osim dobrog plasmana, cilj natjecatelja je bio da se zastava Bosne i Hercegovine zavihori i u tom dalekom dijelu svijeta, navodi se u priopćenju.

Predstavnik BiH Mensur Salkić i njegova podrška na sceni Hana Hadžiavdagić-Tabaković i Benjamin Baković izveli su veselu pjesmu ''Šutim'' i ostvarili 176 bodova što ih je smjestilo na deseto (10 ) mjesto. Podsjećamo, na Turkvizyonu se natjecalo dvadeset i šest zemlja, a pobjedu je zasluženo odnio predstavnik Kazahstana Janar Dugalova, priopćeno je.

''Budući da je konkurencija zaista bila velika, možda čak jača od prošlogodišnje, mi smo prezadovoljni osvojenim plasmanom. Turkvizyon je gledao ogroman broj ljudi i ovo je izuzetna prilika da predstavimo svoju zemlju, našu glazbu, kreativnost mladih ljudi, našu tradiciju'', izjavio je ovogodišnji bh. predstavnik.

Direktor Hayat produkcije Ahmed Švrakić poručuje da ovakve i slične vrste natjecanja u svijetu imaju za cilj podizanje svijesti mladih osoba o tome da je praćenje kulturnih događanja i očuvanje tradicije važan segment života svih nas. Ovakvim sudjelovanjem se čuva kultura jednog naroda.

''Hvala svima koji su bili uz nas sve ovo vrijeme'', jednoglasno su izjavili bh. predstavnici.

Kopirati
Drag cursor here to close