za malene :)

Predstavljena nova slikovnica FLIPKO – avanture

Lifestyle / Flash | 21. 10. 2016. u 07:50 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana iz tiska je izašla slikovnica Flipko – avanture koja najmlađim donosi zanimljivu priču o Flipku. Autori su imali želju da najmlađima ponude nešto novo i zanimljivo, a istovremeno korisno došli su do ideje da Flipko – flips dobije svoju slikovnicu.

Flipko slikovnica je nastala kao rezultat dugogodišnje suradnje dječjeg pisca Pere Petrušića kojeg je Flipko - flips osvojio na prvu. Naime, kako sam autor navodi prvo su ga osvojili vrhunski Flipko proizvodi, koji su potaknuli veliki interes o samom načinu nastanka proizvoda, i na kraju simpatični tuljan Flipko je potaknuo ideju da se ispriča priča o njemu. Autor je uvjeren da najmlađe zanima kako nastaje Flipko-flips,te vjeruje da će djeca uživati čitajući ovu priču.



Djeca se lakše koncentriraju listajući slikovnicu na način da povezuju slike s tekstom, jer slike koje dijete gleda pridonose boljem razumijevanju sadržaja. Da Flipko slikovnica bude još zanimljivija, življa i puna boja zaslužan je akademski slikar Ernesto Markota i grafički dizajner Mario Matić.

Ilustrator kaže da je uživao ilustrirajući priče o Flipku, upoznajući zabavne likove te posebno ističe mudrost starog Leona.

Flipko je ovog ljeta proslavio svoj prvi rođendan i uskoro kreće u svoju avanturu druženja s malim prijateljima na raznim događajima za djecu te vrtićima. Flipko će u svojoj avanturi predstaviti slikovnicu Flipko avantura u vrtićima u Čitluku, Čapljini, Ljubuškom, Neumu, Mostaru, a plan je da se Flipko avantura nastavi i u ostalim gradovima u Bosni i Hercegovini. Također ova slikovnica će se dijelit u svim velikim trgovinama, kupnjom proizvoda flips možete dobit slikovnicu besplatno.

Kopirati
Drag cursor here to close