eroGAG

Predstavljena najveća prevara u Hercegovini

Lifestyle / Flash | 25. 10. 2016. u 19:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Manje ljudi bude na većini naših nogometnih utakmica'', komentirao je netko nakon predstavljanja eroGAG rječnika, male zbirke hercegovačkog žargona.

I zaista, većina onih što predstavljaju ukoričene riječi zavidjelo bi na publici koja se okupila u dvorani Queen Mepas Malla.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

O knjizi su govorili Boris Čerkuč, kolumnist portala Bljesak.info i urednik na RDV-u, Željko Šteger ispred portala Bljesak.info, Marina Pavlović, iz Degordiana BH ureda te Ivan Rozić, pokretač i inicijator "Čokoladnih nereda" u Mostaru.

Pavlović je rekla kako je Facebook-grupa eroGAG svojevrsni fenomen jer je uspjela okupiti veliku zajednicu što ne uspijeva ni nekima koji ulažu i silne novce za svoju promociju na društvenim mrežama. Rekla je kako i ekipi u Degordianu bili iznenađenje i da ih je silno zanimalo tko stoji iza svega toga.

Šteger je istaknuo kako je eroGAG upravo portal Bljesak.info iskoristio kao svojevrsnu odskočnu dasku u javnost jer su, pristavši na intervju, na stranicama prvi put javno progovorili o sebi i javno priznali da ''ne pišu o političarima jer žele posao u državnoj firmi''. Istaknuo je kako je ovo svojevrsni primjer mostarskog liskaluka, ali nove generacije.

Čerkuč je primijetio kako je riječ o zbirci bez autora naglasivši kako smo autori svi mi, prvenstveno naši stari i da je ovo zbirka koja nas sve povezuje. Naveo je kako je riječ o jako zgodnoj knjižici, koja svojim formatom dozvoljava čitatelju da ju koristi u svim prilikama, pa tako i na wc-školjci, koja je postala jedino mjesto za štivo.

Rozić je pohvalio ekipu koja stoji iza projekta rekavši kako mu je tijekom boravka daleko od naših krajeva eroGAG pomagao svojim sadržajem da zaboravi na daljinu i podsjeti se na bogatstvo našeg humora. Pa iako on nekad bio i crn. Našalio se i rekao kako je ova knjižica velika prevara.

Omer Hodžić i Igor Drljo, stand-up komičari, nasmijali su na kraju publiku govoreći o mostarskoj smiješnoj zbilji i dotaknuvši se velikih vođa o kojima eroGAG neće da piše.

Neki su ozbiljno shvatili eroGAG najavu, pa su donijeli i kese, a ekipa se odužila pa je nagradila one koji su im inbox najviše zatrpavali prijedlozima. Publici su se obratili i Dalibor Milas i Ljubo Ćesić Rojs. 

Kopirati
Drag cursor here to close