nakon leda

Predstavljen prvi hotel od pijeska

Lifestyle / Flash | 03. 10. 2015. u 09:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usred dinosaura i robota podignut je srednjovjekovni dvorac od pijeska, a u njemu luksuzna hotelska soba u prvom hotelu od pijeska predstavljenom kao svjetska premijera koji je ljetos otvorio svoja vrata u Nizozemskoj.

S jednom i jedinstvenom sobom, hotel je podignut uz pomoć tisuća kilograma pijeska. Zidovi, strop i kipovi koji krase sobu izrađeni su od najneuobičajenog materijala – pijeska.

»Ideju smo dobili od hotela izrađenih od leda u Finskoj i Švedskoj«, tvrdi Maud van Leeuwen, direktorica hotela smještena u Ossu, na jugu Nizozemske. U hotelima od leda turisti dolaze izdaleka spavati, dobro umotani, na krevetu od leda.



Dva hotela od pijeska podignuta su u Nizozemskoj, jedan na sjeveru i drugi na jugu, u okviru godišnjih festivala pješčanih skulptura. U Ossu, festival obuhvaća tridesetak kipova dinosaura, istraživača ili robota na temu »Putovanje kroz vrijeme« dok su u Sneeku, na sjeveru zemlje, posjetitelji mogli putovati »kroz Aziju«.

Dvije sobe koje će biti srušene na zimu, doživjele su veliki uspjeh, kako među Nizozemcima tako i stranim turistima. Cijena noćenja je 150 eura.

Oba hotela trebala bi ponovno biti podignuta sljedeće godine povodom novih festivala skulptura u Sneeku i Ossu, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close